Nomineringarna till demokraternas president kandidat en fars och kanske måste man kolla om ryssarna varit inblandade

Jag funderar över om Ryssarna saboterat valet. Jag förstår inte att man inte har ett ordentligt system att rapportera in valresultatet. Det har snart gått ett helt dygn och kandidaterna har åkt till en annan stat för att valspurts. Det är självklart att Donald Trump tar tillfället i akt att ge en bredsida åt demokraterna. ”Det är en fullständig katastrof. Ingenting fungerar, precis som när de ledde landet”, skriver presidenten på Twitter. Man skyller på tekniska problem men det skulle inte förvåna mig om ryssarna är där och djävlas. Trump har nog kontakter i Ryssland och han ljuger om allting. Han vill säkert gömma undan Riksprossesen mot honom. Nu leds uppmärksamheten åt något helt annat. USA har en demokrati i sönderfall.

Så här skriver Omni om PRIMÄRVALET När det gått över åtta timmar sedan den senaste resultatuppdateringen från Demokraternas primärvalsstart i Iowa börjar tålamodet ta slut bland de politiska skribenterna. CNN:s politiske reporter Zachary B Wolf skriver att väntan påminner om att det finns strukturella problem med nomineringsprocessen i delstaten.

Amerikaner väntar fortfarande på ett resultat efter måndagens nomineringsmöten i Iowa. Flera medier uppger att det är tekniska problem med appen som valarbetarna ska rapportera in resultatet med som ligger bakom. Något som partiet inte bekräftat.Den är knappast demokratisk, trots att den har så stor betydelse i den amerikanska politiken”, skriver han.

Nu sätts det mer press än någonsin på Iowas demokrater att ändra nomineringssystemet – ett system som visade sig vara trasigt, skriver Dan Balz i Washington Post.
”När resultatet väl presenteras lär det ifrågasättas från flera av kampanjerna”.
Politicos Tim Alberta skriver att det inte borde finnas någon tvekan nu: Iowas styre över den amerikanska politiken är över ”Delstatens demokrater misslyckades på ett så fullständigt och förnedrande sätt att ingen kommer minnas vem som vann i Iowa, utan bara att Iowa förlorade.” Slut Omni

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.