KD,s partiledare Ebba Busch skyller på Socialdemokraterna Stockholms misslyckande i äldreomsorgen där KD är med och styr

Ebba Busch är ute på riktigt grumligt vatten. Det är på grund av att hon säger att Socialdemokraterna sviker de äldre. Det är i Stockholm där KD styr som man svikit de äldre och hanteringen av Corona krisen. KD är de som har posten som äldre och trygghetsborgarråd. Den mannen Erik Slottner som inte tycker att de som jobbade inom förvaltningen skulle ha arbetskläder. Så här skriver Omni om detta.

Flera S- och V-politiker reagerar på att KD:s partiledare Ebba Busch säger till DN att Socialdemokraterna sviker de äldre som får hemtjänst eller annan omsorg i coronakrisen. Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) skriver på Twitter:

”Ett riktigt osmakligt påhopp, särskilt med tanke på att KD ansvarar för äldreomsorgen i Stockholm”, och tillägger att hans parti gärna tar en debatt med partiet, men i så fall när krisen är över.

Nooshi Dadgostar, toppkandidat att ta över V efter Jonas Sjöstedt, påpekar liksom Clara Lindblom, V:s oppositionsborgarråd i Stockholm, att KD har ett ansvar i frågan. Erik Slottner (KD) är äldre- och trygghetsborgarråd i Stockholm.

”Förlåt, men det är en partikamrat till Ebba Busch som är ansvarig för äldreomsorgen i Stockholm. Samma politiker som motsatte sig krav på arbetskläder i hemtjänsten och tycker att efterföljandet av smittskyddsrutiner är ’verksamhetschefernas ansvar’”, skriver Clara Lindblom (V) på Twitter. Slut citat skamligt är inte tillräckligt stark kritik.