Nu är det dags att ingångna avtal som ingåtts mellan en person med en arbetsgivare ska gälla och blir dyra att gå ifrån

Avtal som tecknas gör man för att det ska vara en överenskommelse som ska gälla. Det gäller mellan två personer eller det kan vara mellan en person och en organisation och det är till gör att gälla och det gör det över allt inom en organisation dom heter Svenska Ishockeyförbundet. Det finns någon klausul som säger att den inte gäller mellan en spelare som tillhör en allsvensk klubb och en SHL klubb. När det gäller anställningsavtal som är en form av kollektivavtal mellan spelaren och klubben.

Det är som jag ser det inte att svenska ishockeyförbundet kan fatta någon regel som gör att spelaren inte är bundet av det anställningsavtal spelaren ingick i. Det är ett brott mot ett kollektivavtal som inte svenska ishockeyförbundet kan frångå för det är ett avtal dom de överhuvudtaget inte är inblandad i osvsett hur orden från Svenskan gått till. Jag tycker om jag hade lett en Svenska ishockeyförening i allsvenskan skulle pröva lagligheten av det avtal som man har instiftat om inte det avtal som spelaren eller till tränaren ingått med en förening gäller. Nu hotar väl den ordförande i hockeyförbundet Anders Larsson som tillika är ordförande i arbetsgivaralliansen inte vill och sällan har accepterat de lagar som gäller arbetsmarknaden.

Ni som följer med hur det är inom arbetsmarknadspolitiken vet ju i regel hur arbetsgivarpartenas syn om regler på arbetsmarknaden. Det är noll och inget annat och det är obegripligt att inte media granskat detta. Men de kanske alltid tar ställning mot reformer och allt som har med ordning och reda på arbetsmarknaden att göra för då finns inget att skriva eller rapportera om. Nu gäller detta inte enbart att man kan värva spelare som har kontrakt då det finns nytecknade avtal som är några veckor/månad borta som bland annat Löven gjort med några spelare. I MoDo hade man ingått ett avtal med som nu tränaren går ifrån och går till Leksand.

Det måste bli ett straff på spelare som ingått ett avtal med en klubb som blir dyr att lämna eller som den värvade föreningen ska stå för eftersom man tecknat ett nytt avtal med en person som är bunden att personligt avtal. Det är detta som jag tycker är sjukt för det begränsar för nya föreningar att försöka komma in i SHL. Det som nu hänt det syns hur tydligt som helst att Anders Larsson stått bakom och orsaken är två, dels tar han bara hänsyn till SHL och just nu extra för Leksand och då följer Oskarshamn med. Jag tycker att är föreningarna så okunniga om arbetsmarknadsreglerna och har en ordförande som inte har en syn där ingångna avtal ska gälla. Hur kan styrelsen i ishockeyförbundet ha en ordförande som har en bisyssla som ordförande i arbetsgivarealliansen. De uppdragen kan inte vara förenat med att ishockeyn är huvudsysselsättning för en ordförande som är heltidsarvoderade. Nu gäller det för medlemmarna att rensa upp i skiten för svensk ishockey

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.