Blir det en ny handelskonflikt mellan Kina och USA då Trump beskyller Kina för pandemin

Det var inte så länge sedan att den viktigaste frågan inom den internationella politiken gällde handeln mellan USA och Kina. Det var tullar hit och dit men man enades om att teckna ett handelsavtal som båda länderna var överens om. På tjänstemannanivå håller man på att lösa upp det som skulle lösas. Nu låter det annorlunda från USA och det har att göra med coronapandemin att göra där det är hårda ordväxlingar och det är nog inte otroligt att den lynnige Donald Trump tänker gå ur avtalet då han skyller pandemin på Kina. Det visar tycker jag att han är helt opålitlig att ha att göra med. Han går ju ur alla överenskommelser som hans föregångare ingått i. Det skulle vara en stor nackdel för ekonomin om han blev omvald för ska världen ta sig ur den ekonomiska krisen som följer av pandemin tror jag att det behövs frihandel.

Så här skriver Omni om förbindelserna mellan de två supermakterna Handelsavtalet mellan Kina och USA kan hänga löst, mot bakgrund av den allt hårdare ordväxlingen supermakterna emellan kring virusets ursprung och hantering. Det sa USA:s president Donald Trump själv i Fox News-programmet ”Fox & Friends” i slutet av veckan.

– Jag är väldigt splittrad, jag har inte bestämt mig än, sa han över telefon i programmet. Trots detta fortsätter tjänstemän från både USA och Kina att arbeta med det överenskomna avtalet, rapporterar Politico och CNBC.
Dagen före Trumps medverkan i ”Fox & Friends” släppte USA och Kina varsitt officiellt uttalande där man framhöll de ”goda framsteg” som gjorts för att implementera fas 1-avtalet och lovade att fortsätta jobba på det. Slut citat Omni.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.