Dålig start för UIK och UFC i fotbollen och pandemin är ett hot mot hela idrottsrörelsen om man inte får spela inför publik

Varken UFC eller UIK har rosat marknaden så här i början av serien. Dels har det blivit skador vilka kan slå hårdare mot UIK om jag följt med riktigt på skadeläget. UIK har spelat ihop en poäng på 4 matcher och i morgon möter de Rosengård hemma vilket jag tror blir mycket svårt. Av referaten att döma så har inte de som sett matcherna dömt ut UIK från att vara kvar i serien. Det verkar även ha gett motståndarna flera mål på slarv eller kanske orutin. UIK delar sista platsen med 1 poäng med Vittsjö och Växsjö. Det brukar bli svårt att ta sig uppåt i serien om man hannar i botten.

UFC har startat lite bättre och har idag före dagens match 5 poäng på 6 matcher. Platsen i tabellen är 14 men även Ljungskile har 5 poäng och sist ligger AFC Eskilstuna med 3 poäng. UFC möter Gais borta idag och de har samlat ihop 7 poäng. Ska man tro referaten så har man nog slarvat bort några poäng kanske av orutin men det är klart spelet i Superettan är av högre kvalité än i div 1.

Jag hoppas verkligen att detta med pandemin går år rätt håll snabbt så att man kan få börja gå på fotboll och se våra två bästa lag på dam och herrsidan. Idrott ses live inte minst fotboll och ishockey i alla fall för mig även om de tre senaste åren har det inte blivit många matcher på fotboll delvis på grund av hälsan. Men nu har jag gångavstånd från Berghem när det blir tillåtet att gå på fotboll på våra fina arena.

Det här med pandemin är ett stort hot mot hela den svenska idrotten förutom de sporter som får mycket stora intäkter från TV som ishockeyn. Många föreningar är beroende av varje intjänad krona där entréavgifter är en ganska stor del som för allsvenskan i ishockey. Föreningslivet är oerhört viktig för många i samhället inte minst för våra ungdomar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.