Jag är helt säker på att Anders Tegnell vet vad han gör och lägger för förslag

Anders Tegnell tycker jag gör ett mycket bra jobb. Däremot finns det en del experter som tycker att han gör fel saker vilket inte jag delar. Vi ser tex att de beslut han varit med och format troligen med de regler som finns varit mycket bättre än vad som kallas lock down dvs stänga helt har varit rätt. Ut folkhälsosynpunkt är också ekonomin en viktig del och vi ser att ekonomin inte radat ihop totalt som bland annat i vissa EU länder som nu gör att EU vill skapa en enorm fond som man vill att EU ska betala. Jag tycker regeringen hör rätt som står emot när det gäller att den inte ska ha så stor del i bidrag. Det är ju en federation som jag tror de vill införa och rädda Euron. Leif Padgrotsi tycker jag resonerade rätt när han framträdde i TV. Jag har även roat mig med att se på Tegnells CV och den går inte av för hackor. Så här ser den ut och kanhända saknas något

Enligt Wikipedia har Anders Tegnell följande meriter;
* 1985 läkarexamen vid Lunds universitet.
* AT-läkare vid Östersunds sjukhus
* Han genomförde sin specialistutbildning i Linköping och inriktade sig då på infektionssjukdomar.
* År 1990 blev han länets infektionsläkare.
* Mellan åren 1990 och 1993 arbetade han för Världshälsoorganisationen (WHO) i Laos.
* 1995 ingick han i grupp av svenska experter som på uppdrag av Räddningsverket åkte till Zaire för att leda arbetet med det ebola utbrott som fanns där.
* Han arbetade senare på EU-kommissionen i Luxemburg: Där han jobbade med bakterier som kan användas för terrorändamål.
* Han disputerade 2003 i medicin vid Linköpings universitet; avhandlingen handlar om infektionsrisker vid hjärtkirurgi.
* Året efter avlade han Master of Science-examen i epidemiologi vid London School of Hygiene and Tropical Medicine vid University of London.
* Åren 2004 och 2005 arbetade han vid Smittskyddsinstitutet.
* Från 2005 arbetade han vid Socialstyrelsen, där han mellan 2010 och 2012 var chef för Avdelningen för kunskapsstyrning för hälso- och sjukvården.
* Han invaldes 2005 som ledamot av Kungliga Krigsvetenskapsakademien. Hans inträdesanförande handlade om pandemiernas påverkan på samhället
* Han var 2012 och 2013 avdelningschef vid Smittskyddsinstitutet.
* Sedan den 1 mars 2013 statsepidemiolog; först vid Smittskyddsinstitutet och från och med den 1 januari 2014 vid Folkhälsomyndigheten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.