Det är för många 08 or som sommarvärdar i Radion, det handlar för mycket om Stockholmsregionen i SVT, det behövs mer lokala/regionala nyhetsprogram inte bara snuttar utan längre tid

Jag brukar lite till och från lyssna på P1 och programmet sommar. Idag var det ganska bra av Ola Wong som så många andra i programmet har varit/är journalist eller författare. Det var också Wong men han kommer från Kina och hans farfar satt i arbetsläger. Jag tyckte hans upplevelser om Kina stämmer mycket bra och är även den bild jag har över kommunismen som det totalitära samhället.

Däremot tycker jag årets sommarvärdar inte speglar varken hur befolkningen ser ut eller hur journalister och författare är gynnade av att ställa upp och l. Jag tycker att hela programmet har fått fel sammansättning om man tittar på att det är journalister och författare eller att man är båda. Det största felet är att de flesta är från 08 området och utgår då i allt sitt resonemang just hur de upplever Sverige och världen. Det är för dålig spridning över landet och hoppas att de kommer att förklara detta någon gång. Jag har hört programmet till och från i många år och eftersom det är repris på kvällen samma gång så finns goda möjligheter att höra programmet. Då vet också att det är ett dåligt program om man somnat ifrån det även om det är mitt på dagen.

När det gäller nyheterna i TV i sommar har det även varit mest 08 perspektiv och ska man bara ta med det som är elände är det helt rätt men det finns ju län som Västerbotten som klarat sig bra och det har fler län utanför Stockholm. Man hör ju ständigt om hur dåliga folk i 08 området är på att följa de anvisningar som getts ut är det inte alls märkligt att många blir sjuka. Experterna har till övervägande del även kommit från 08 området trots att det finns mycken kunskap på andra lärosäten än just KS.

Vi har inte bra rikstäckning både på nyheter och på nöjen. Jag tycker att lokalradiostationerna borde få mera tid för att tex göra sommarprogram under radion och jag tror de fick många lyssnare om det sändes i P4 lokalstationer. De regionala nyhetssändningarna i SVT borde ha betydligt längre nyhetssändningar än man har idag. Riksnyheterna handlar ju mest om det som rör Stockholmsområdet. SVT finansieras ju av skattemedel numera och vi vill ha TV program som mer spelar de regionala nyheterna. Radions lokalnyheter behöver inte heller repetera varje nyhet vid varje sändning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.