Är det vaccin som ska stoppa den förbannade Coronan och plan för framtiden av FHM

Pandemin är inte över ännu och ingen vet egentligen hur framtiden kommer att se ut. FHM har tagit fram scenarier hur smittspridningen skulle kunna se ut. Skulle det vara så illa vilket kan vara tänkbart kanske detta helvete inte går över förrän vi har ett vaccin som sätter stopp. Det finns ju lovande framsteg men det vaccin som kommer fram kommer nog att räcka enbart till de som är i riskgrupperna. Vi vet inte heller idag om det kommer att behövas en eller två sprutor om man ska vara på den säkra sidan. Tänk då hur ska man kunna få ut och vaccinera stora delar av jordens befolkning om man ska få stopp på pandemin. Det är ingen som vet inte ens de proffs som så ofta vill framträda i TV. Tegnell tror också att eftersom vi har haft fler som blivit smittade kan vi klara oss bättre om det blir i ny våg i höst. Nedan lägger jag ut två artiklar från Omni om scenario för framtiden och en om läget mot Norge

FHM: Plan för 3 scenarier om sprittsmidning i Sverige
Folkhälsomyndigheten har tagit fram scenarier för hur smittspridningen av covid-19 i Sverige skulle kunna se ut fram till september nästa år.
• Scenario noll visar en avtagande spridning, utifrån att dagens låga nivå av smittspridning består.
• Scenario ett visar en spridning som snabbt tilltar i höst och sedan snabbt avtar.
• Scenario två visar en mer utdragen och jämnt ökande spridning.
Rapporten är en del av myndighetens regeringsuppdrag och ska fungera som ett underlag för myndigheternas planeringsarbete.

Tegnell: Sverige kan klara sig bättre än Norge i höst
Statsepidemiolog Anders Tegnell tror att Sverige kan komma lindrigare undan än grannlandet Norge om båda länderna får nya virusvågor i höst.
– Jag tror att vi kommer lindrigare undan om man får liknande scenarier i Sverige och Norge, med ett ökat antal fall, eftersom vårt upplägg är mindre dramatiskt, säger han på dagens pressträff.
Han påpekar att antalet immuna i respektive land spelar roll vid en andra våg och att Sverige har fler immuna mot covid-19 än Norge.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.