Jag tror inte idrotten överlever utan publik en hel säsong och idrott är hälsosamt i alla dess former

Det går inte alls så bra för fotbollslagen i allsvenskan för damer och superettan för herrarna. Om vi så börjar med damerna så ligger de efter helgen på sista plats. Jag hade faktiskt trott men även hoppats att tabelläget skulle ha sett bättre ut. Nu kan vi tyvärr inte hjälpa UIK från läktarplats på grund av Corona för jag tror att det varit en hjälp från publiken. Nu får man inte ge upp jobbet från laget och grämas över den dåliga utdelningen utan det är bara att kämpa vidare.

Utan publik dör Sveriges största folkrörelse nämligen idrotten. Det vore en stor katastrof. Jag ser att fotbollsförbundet vaknat till liv och vill spela inför publik och jag tror man ska inte ha några begränsningar i så fall på antalet åskådare och dessutom spelar man utomhus. Man vill träffa idrottsministern om hon nu är den som fattar den typen av beslut. Jag tvivlar på att staten anser att man har råd att ersätta idrotten med de tappade publikintäkterna. Idrotten dör om inte man får spela inför publik i alla fall i de två högsta ligorna och inte bara de 500 för det får man och kostnaderna får inte bli högre än intäkterna. Jag tror inte klubbarna överlever utan de intäkterna i alla fall i de näst högsta serierna som inte har så stora pengar från TV och så blir det säkert även för ishockeyn och handbollen. Jag tror egentligen inte på munskydd, men det kanske kan vara en lösning för idrotten om det är någon i publiken som är smittbärare.

Övergår därefter till Superettan som är den serie som Umeå äntligen fick ett lag i efter många sorger och bedrövelser. UFC har haft lite bättre förmåga att klara sig men måndagens förlust trodde jag inte skulle komma hemma mot Dalkurd men så blev det. Segern för dem kändes lite onödig och enligt referaten var det kanske inte rättvist men det är så enkelt att de som gör flest mål i matchen vinner alltid och får tre poäng. Nu passerade de UFC vilket inte kan kännas bra. Jag har alltid sagt och alltid hoppats av Umeå skulle behöva även ett lag i högsta serien i herrfotboll, damer och herrar i ishockey. Den enda sport man har så är i innebandy, där IKSU inte anser sig ha råd att ha kvar Europas bästa lag i den högsta serien vilket jag tycker är dåligt jobbat.

Idrotten är en oerhört viktig verksamhet inte minst ur förebyggande brottsligt arbete. Jag har sagt det förut och säger det igen att jag tror det är därför som Umeå och då följer även länet med att vi har en mycket trygg stad med låg brottslighet i förhållande till kommunens storlek. Tyvärr får vi inte betalt för det i form av antalet poliser. Men idrotten är även viktig för hela samhället eftersom man får en lägre brottslighet men det är även bra för hälsan för ung som gammal och vältränade barn gör bättre skolresultat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.