Inom 30 år kan det finnas en superbakteri som kan döda 10 miljoner människor per år

Det ser ut som om men det ser mörkt ut för framtiden. Det mörka är att vi redan inom 30 år kan ha en superbakterie som kan döda 10 miljoner per år. Det verkar som om boven till detta är antibiotikan som räddat många människor men allt har en baksida. Det som gör att det bidrar till att bakterier muterar och blir superbakterier.

Så här skriver Omni om detta. ”Antibiotika är en mirakelmedicin som har räddat otaliga människor. Men med läkemedlet kommer också en baksida: muterade ”superbakterier” som kan döda tio miljoner människor om året redan 2050. Det skriver Boston Globe i ett långt reportage.

Dessa bakterier utvecklar med tiden ett system för självförsvar genom att mutera sig. Det gör att antibiotikaanvändandet blir lite av en paradox, i och med att det skyddar den patient som brukar det, bara för att äventyra framtida patienters hälsa.

Men, skriver tidningen, den Bostonbaserade organisationen Carb-X kan vara räddningen. I skymundan har den lilla organisationen blivit en av de största finansiärerna av världens antibiotikautveckling.” Slut citat Omni

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.