Umeå bästa idrottskommun igen

I går blev Umeå åter Sveriges bästa idrottsstad och det är bara föra året mellan årets seger. Det blev en överlägsen seger. Det är bredden som gör att vi är så bra och det har varit och är en lång tis satsning som gett bredden. För att få en bredd behövs anläggningar och där har både kommunen och föreningar och företag tagit ansvaret. Jag ska bara nämna några som Musköten på Umedalen, Elofsson hallen i Röbäck, Fridrottsarenan vid IKSU, Ridanläggningar där en är kommunen men driften sköts av en förening, Gymnastikens hur där även brottning med flera finns,massor med konstgräsplaner, Skidspår, kommunens konstsnö spår och Thorengruppen bygger hallar på Nolia där det finns en fullstor fotbollshall och en arena där man kan spela innebandy med mera samt ett tält över Gamliavallen för fotboll.IKSU har en jättestor anläggning för idrott och motion och jag har säkert glömt flera som inte kommunen äger och driver. Det är rn bra affär att hyra anläggningar åt idrotten bara synd stt man inte får skriva lika långa avtal som när kommunen bygger själv och har avskrivningar på.

Kommunen har massor med anläggningar dom 4 Badhus, sporthallar i massor och skolgympahallar, 4 ishallar, curlinghall som drivs av föreningar, konstsnöspår, och många många fler. Det är det som är avgörande om msn ska få en bredd och där finns massor med ledare på flera nivåer i föreningarna. Jag är dessutom helt säker på att idrott är det bästa förebuöyggande åtgärden mot brott och droger samt bra för hälsan och skolarbete.

Nu lägger jag ut hels texten med de mot som Svt hade och jag citerar den här.
”I överlägsen stil är Umeå Sveriges idrottsstad 2020. För andra gången hamnar titeln i Västerbotten efter att hela 27 jurymedlemmar av 50 hade staden som etta på sin lista. Jönköping vann 2017, i år blir smålänningarna silvermedaljörer.

I överlägsen stil är Umeå Sveriges bästa idrottsstad 2020. För andra gången hamnar titeln i Västerbotten efter att hela 27 jurymedlemmar av 50 hade staden som etta på sin lista. Jönköping vann 2017, i år blir smålänningarna silvermedaljörer.
”Umeå har topp, framför allt en makalös elitbredd med stor förankring och aktivitet i alla led och föreningar i förhållande till folkmängd. Därför är Umeå givet Sveriges idrottsstad 2020” motiverar Yvette Hermundstad sitt val.  

”Otroligt stark bredd på flera fronter både vad gäller dam- och herridrott. Imponerande för en, i sammanhanget, liten stad” säger jurymedlemmen Milad 
Akbarzadeh

Enorm bredd

SM-guld till Iksus damer när slutspelet uteblev, allsvenskt avancemang för Umeå IK, poängrekord i hockeyallsvenskan för Björklöven är några av årets höjdpunkter. Men det är framförallt bredden för en stad med knappt 130 000 invånare som imponerar på juryn. Umeå är även en av landets sett till aktivitet i idrottsförening starkaste kommuner.  

Umeå har även många individuella idrottare. Flera skidåkare från staden levererar internationellt, däribland VM-drottningen på rullskidor Linn Sömskar. Beachvolleytalangen David Åhman kan vara en framtida världsstjärna.  
”Bredden, sättet och resultaten stadens idrottare och lag visat upp på varierande sportarenor talar för sig självt. Umeås prestationer är precis vad man ska kunna räkna med att en sann idrottsstad levererar” säger jurymedlemmen Patrik Jihde.  Slut citat Svt
På nätet kan du också se hela inslaget som sändes i TV

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.