Liberalerna har inte i dessa tider sagt ett ord om att det behövs mer pengar till välfärden, de har i övrigt en del skattesänkningar som direkt ge mindre pengar till välfärd

Liberalerna har svårt att öka sitt väljarunderlag och ligger ständigt under 4% i opinionsundersökningarna. Det förvånar inte mig ett enda dugg. Nu öser Sabuni förslag inför de slutliga förhandlingarna inför budget och det är skattesänkningar och nedskärningar i välfärden genom att sänka arbetsgivaravgifterna som finansierar välfärden. Det är sammantaget massor med mindre intäkter till staten som ger möjligheter till välfärden. Inga förslag om mer pengar till kommunerna som har stora kostnader för välfärden där kommuner och regioner kommer att tvingas höja skatterna. Det är dessutom många kommuner som har så låg skatt som är mellan 3-5 kr mindre än skatten i alla Västerbottens kommuner. Inte ett ord om kommuner och välfärd från Liberalernas partiordförande Sabuni.1 Men jag vet inte vad som hänt med liberalerna både lokalt och centralt så finns inga som helst satsningar på välfärden och det finns ingen satsning på kommunerna.

Liberalerna för en politik helt i ryggen på moderaterna. När det är debatter så låter budskapet klart och tydligt från Westerberg jag håller med Ågren. Till och från försöker han överraska med att de har per pengar till välfärden vilket är pengar som inte finns och de har aldrig lagt några förslag om att hur dessa pengar kommer fram. De finns inte. Några nya pengar till välfärden och kommunerna har jag aldrig hört dem säga men SKR då dess ordförande från M Anders Knape tydlig och det är inte det som skedde under tiden alliansen som styrde landet. Han är ju i rollen som ordförande för hela kommun Sverige.

Jag kan väl säga att Liberalerna redan under min tid drev bron över älven den som blev mycket dyrare. När han säger att S inte prioriterar så är det Liberalerna som prioriterar en gästhamn i Umeå. Det är då inget prio för välfärden. Ingen av de gruppledare alliansen har jag aldrig hört att de kräver att deras partier krävt mer pengar till välfärden. Deras förslag om skattesänkningar ger alltid mindre pengar till välfärden. Liberalerna har ju ständigt gått utför och den sista Liberalare ledaren som styrde alliansen i Umeå var Britt-Marie Lövgren som dog och Westerberg tog över. Han har inte lyckats häva tappet för Liberalerna och inte heller han dåvarande partiledare Jan Björklund gick samma väg som lokalt. Han ledaren i Umeå blev nog mest känd i media för han ville att Björklund skulle av och han var den som första sv alliansen fattade att en regering med Kristersson skulle bli beroende av SD och det var nog otänkbart för honom. Hur Sabuni ställer sig till den frågan vet jag inte bara att hon sagt att Januariöverenskommelsen ligger fast.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.