Släpp loss fler seniorboenden nu är kön lång och underlättar rotationen i bostadsbeståndet

Bygg fler seniorboenden nu. Den formen för boenden har blivit mycket populärt bland oss seniorer i Umeå. För kommunen blir det inte något ökat lånebehov om man låter privata bygga. Det blir inte heller dyrare med hemtjänst för de som har rätt till detta och det måste bli effektivare för hemtjänsten när det blir mindre resor mellan brukarna.

Det bör dock byggas med tillräckligt många lägenheter då de allmänna utrymmenas kostnader kommer på hyresgästerna. Jag tror att det bör vara uppemot 150 lägenheter kanske till och med lite större för det behövs även underlag för matsal gym med mera. Jag tycker att det koncept som seniorhusen har skulle vara det man kan följa och jag vet att Seniorhusen vill fortsätta bygga fler bostäder för oss seniorer.

Det är också ett utmärkt system att få en rotation i det gamla bostadsbeståndet både bland villor, bostadsrätter och hyresrätter. Jag hoppas verkligen för de äldres skull att man gör markfördelning nu och tycker att gamla badhustomen vore ett bra alternativ. Det behövs för Hagaområdet och det vore bra om det fanns ett i centrala stan där busstation är, Ersboda och Mariehem. De äldre är inte bara de som bor i särskilt boende, vård och omsorgsboende utan det är många som vill flytta till ett nytt boende som redan på förhand är handikappanpassat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.