Finansministern ska fundera på att ta bort skatten på el på större solanläggningar

Det är bra att se över skattereglerna gör sol el. Det finns idag en skatt på el från de större anläggningarna. Ska vi klara klimatomställningen är det fel väg att gå. Nu är det på tiden att alla tar tag i klimatfrågan annars är risken uppenbar att jordklotet kommer att gå under. Tyvärr är det svårt när länder som USA , Kina, Inden och Ryssland gör i stort sett ingenting. Kinas oerhört stora fiskeflotta håller på att fiska rent i haven och de har många munnar att mätta. Åter till energiskatten på el som produceras via solceller.

Så här skriver Omni om detta och jag citerar.
” Finansminister Magdalena Andersson (S) är redo att se över skattereglerna för solenergi, skriver DI. Efter att först ha hänvisat till EU-regler för att undvikna snedvriden konkurrens byter finansdepartementet plötsligt fot i en mejlkonversation med tidningen.
”Vi är beredda på att se över regeln”, hälsar finansministern.

Att man i dagsläget betalar full energiskatt på alla anläggningar med en kapacitet på över 255 kilowatt – motsvarande en anläggning på runt 30 gånger 50 meter – har mött stark kritik från branschen.” Slut citat Omni

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.