Det var den moderatledda regeringen som införde för generösa regler för arbetskrafts invandring

Tänk att det är moderaterna som infört den politik som gäller för arbetskraftsinvandring. Trots detta skyller man ifrån sig.Jag tror att en del gick ut på att få hit billig arbetskraft för att tygla de fackliga organisationerna. Fackliga organisationerna hade före moderaterna ändrade reglerna en yttrande rätt om det behövdes arbetskraft med kompetens som inte fanns i Sverige.

Så blev det inte utan det blev mer eller mindre en slavhandel med de avtal som exportörena av arbetskraften mer eller mindre ägde arbetskraften. Det är bra att man gör om reglerna och man ska undvika slavhandel. Däremot tycker jag att man trots allt ska kunna tillåta en viss arbetskraftsinvandring där det överhuvud taget inte finns kompetens kompetens inom landet under en längre tid. Men kom ihåg när ni hör debatten att det var den moderata regeringen med stöd av miljöpartiet som införde den mer eller mindre fria arbetskraftsinvandringen. Man var tvungen att få med miljöpartiet för att få igenom det i riksdagen.

Nu har moderaterna i detta fall närmat sig Sverigedemokraterna mycket. Glöm inte bort att det är moderaterna som är skyldiga för reglerna om arbetskraftinvandring. När det gäller vad man kallar arbetskraftsinvandring är det arbetskraft som kommer utanför EU,s gränser. I framtiden blir då folk som kommer från Storbritannien arbetskraftsinvandring då den fria rörligheten försvann när de lämnade EU. Minns jag rött så stod hela alliansen bakom den generösa arbetskraftsinvandringen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.