Björklöven mot Timrå även idag och tror Löven får svårt att vinna två raka med dessa domare

Så var det dags igen för Björklöven mot Timrå. Det brukar alltid bli bra matcher. I går tycker jag att det var den bästa matchen jag sett i säsongens Hockey allsvenskan. Av domarna var det både bra och dåliga insatser och det är tre saker som domarna dömde fel. Först dömde man bort målet när en Björklövenspelare hölls fast i målgården. Domaren vikande av men videogranskarna rättade till felet. Sedan var det en självklar utvisning när man körde på Poulin i målgården. Fanns ingen ursäkt att det inte blev utvisning då han svängde in rakt mot målvakten. Nog borde det varit en utvisning även tackling mot Adam Plant. Det var även några fall där Björklöven skulle haft en utvisning. Ingen bra insats av domarna och köksgolvet tycker även Timrås skulle ha skickats upp på läktaren för snack med domarna för det har sagts mig att det går inte ske. Det måste till bättre domare.

I dagens match ser det ut som Björklöven spelar med samma lag. Däremot är jag säker på att man vunnit om det vore en match för fulla läktare men nu är det inte det. Jag skäller inte på ledningen snare är det fel på de som ständigt gapar och skriver. Björklöven har börjat säsongen bra men försvarsspelet har inte fungerat som förra säsongen. Inte alls så förvånande då det spelet hade räckt till SHL om det inte vore för ishockey förbundet som behöll de lag som redan åkt ut och skulle kvala sig kvar. Årets lag har gjort det nästan lika bra men fick målvakten skadad vid två tillfällen och då blev försvarsspelet dåligt även om Mantleder gjorde sitt så räckte inte det. Nu var Poulin tillbaka i går och då fungerade försvarsspelet.

Idag tror jag inte det ändå räcker till speciellt om Timrå får spela en man mer. I går hade man problem med Dahlen och Hartman och det får man räkna med även idag. Domarna litar jag inte alls på och de kommer att gynna Timrå efter målet de dömde i går. De får också våga skicka ledare upp på läktaren som gnäller och ska i det fallet göra som i NHL. Det går inte att komma ifrån att Timrå är allsvenskans bästa lag den här säsongen och jag tror inte man besegrar den två matcher i rad. Däremot tror jag trots tipset för dagens match att Björklöven har chans att kvala i sig upp till SHL för då är det annorlunda. Då har nyförvärven lärt sig spel på stor rink och skulle tro att innan fönster för värvningar stäng kanske det kanna komma en spelande back och att Liss hittar rätt med sina skott och att man inte tar onödiga utvisningar med för många spelare på isen men vi håller tummarna för i kväll

En kommentar

  1. Stefan

    Tydligen hade Löven mot 20 åskådare på Läktarplats igår. Hoppas inte det blir rabalder men varför tar man in åskådare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.