Björklöven i fritt fall, Skidskyttarna de är fantastiska, Umeå skulle behöva en skidanläggning

Inte helt oväntat blev det förlust för Björklöven i går mot AIK. Det är helt klart att man vinner inga matcher när man bara gör ett mål på 41 skott. I går hade man stuvat om i alla femmor och det påverkade inte målfabrikationen. Visst var det många skott men visst fanns det lägen där man skymde målvakten men det där djävlar anamma var inte hundra. Visst var AIK,s målvakt bra men man gjorde också honom bra. Transatlantlinan med Vesel i spetsen var rubbad på i går men målskyttet från dem och även de nya importerna har inte fått igång målfabrikationen. Jag ska inte redan idag spekulera mer inför söndagens match kan inte se någon ljusning som skulle ge en vinst.

Glädjande nog så har VM i skidskytte kommit igång och då tog herrarna ett guld som man väntat på oerhört länge genom Martin Ponsiloma som startade bland de första och han åkte som ett jehu och sköt felfritt. Det är bara att ta av sig toppluvan och bocka. Med lite tur så hade även Sebastian Samuelsson hamnat på pallen för han åkte också bra men fick en bom i sitt sista skott. Man ska inte använda om men visst stämmer det att om han inte bommat så har han varit tvåa. Norrmännen son dominerat totalt tidigare i år med att vinna alla lopp och dessutom haft flera på pallen samtidigt. Nu blev de utan pallplats med det sörjer inte jag.

Det här var andra medaljen för skidskyttarna där den första kom i mixstafetten där Hanna Öberg sköt sista stående på 18,5 sekund och jag har sett skidskytte sedan denna utmärkta TV sport kom att någon skjutit så snabbt varken bland damerna eller herrarna. Idag avgörs damernas sprint och visst kan någon av våra damer komma på pallen men det är minst 15 damer som kommer att slåss om medaljerna. Nog borde det finnas möjligheter om man satsar på ett skidstadion att kombinera det med skidskytte beroende på var det skulle ligga.

Skidåkning är en äkta och riktig sport där många även kan använda den även om man inte är proffs. Denna vinter har det aldrig sålts så mycket utrustning för skidåkning och det är glädjande. Det är en bra sport för Tv och roligt att se på. Det är en sport som inte orsakar en massa skador som fotboll och ishockey och behöver inga takstolar som tål att det kommer mycket snö. Umeå borde ha en större anläggning där även ett stadion skulle ingå. Att hålla konstsnöspår är ingen dyr anläggning och kan nyttjas av oerhört många personer samtidigt som kan betala en avgift för att nyttja anläggningen så nettokostnaderna skulle inte bli så stora. Att åka skidor ger nästan ingen olyckfalls risk och är bra för folkhälsan

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.