Västerås tar emot Björklöven i Västerås

Björklöven möter Västerås idag borta. Västerås har spelat bra och ligger 9 poäng efter Björklöven och slåss för att komma bland de 6 bästa lagen. Björklöven har den här säsongen vunnit båda matcherna en hemma och en borta. Vinst hemma med 9-1 och borta med 3-2 efter förlängning. Jag tror det blir en jämn match och den som har bästa viljan vinner. Man har hemma match inom ett par dagar hemma mot Västerås nämligen på måndag.

Det är mycket tätt mellan matcherna och mycket resor så det finns risk för att spelarna bränner ut sig. Orsaken är självklart pandemin och jag tycker det har varit bättre att de förlängt säsongen. Hockey är en kampsport och kroppar behöver återhämtning och har man utbrända kroppar riskerar det att man för mera skador.

Idag spelar också vår granne MoDo som har en mycket svår säsong och ligger i botten av tabellen. Däremot har de haft förmågan att slå Björklöven. De är också inne på sin tredje tränare och varje gång de bytt så har det inte blivit någon förbättring. Jag tillhör de som ifrågasätter om det är någon vinst att byta. Tillbaka till Björklöven och att kunna gå upp till SHL blir mycket svårt då Timrå och Karlskoga är mycket bra lag. Chansen var förra säsongen då man spelade mycket bättre än i den här. Då bestals Björklöven på den möjligheten trots att Kvalet redan börjat. Det var Svenska ishockeyförbundet som var tjuven där man inte tillät att något företag fick kvala utan man stängde SHL. Inte fullt ett halvt år senare kunde man börja om med spelet både i SHL och Allsvenskan. Tala om tanke kollaps att frysa serierna.

Ska Björklöven vinna så då måste det var lite mer djävlar anamma än senast, även om det var ett litet steg framåt och framför allt att Brown var mycket bra och tordes gå på mål. Vi får hoppas att man gör sitt jobb. Det är inga skadade spelare som kommer att spela men Adam Plant beräknas spela på fredag här hemma. Inga större förändringar annat än att några byter plats och så här ser laget ut i kväll som spelar mot Västerås.
Målvakt: Kevin Poulin (Isak Mantler)
Förstafemman: Teemu Eronen, Alexander Deilert – Alex Hutching, Tyler Vesel , Justin Crandall.

Andrafemman: Nikolai Belov, Zach Palmquist – Sebastian Selin, Pontus Andreasson, Olle Liss.

Tredjefemman: Daniel Norbe, Karl Johansson – Gustav Possler, Axel

Ottosson , T.J Brown.
Fjärdekedjan: Alexander Wiklund, Fredric Andersson, William Eriksson.

Slutligen har jag en viktig sak som har stor betydelse.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.