Dödshot och hot har riktats mot personal på Folkhälsomyndigheten och mot myndigheten

Vart är Sverige på väg när man får läsa om att det riktas dödshot mot personalen på Folkhälsomyndigheten. Man har anmält hoten och det är ju helt korrekt och hoppas bara att polisen får och tar fast förövarna. Hoten riktar sig främst mot de som deltagit på presskonferensen. Jag tycker det är för djävligt detta med tonläget mellan forskarna. Det tycker jag är en skandal och då är det inte märkligt att folk ger fasen i de allmänna råden som myndigheten utfärdar. Varför och vilka hot det rör sig om har inte kommit fram men man kan mycket väl tänka sig att det är personer som tycker att man drabbats av föreslagna åtgärder.

Så här skriver Omni om detta.Polisen utreder dödshot mot anställda vid Folkhälsomyndigheten och hotet och hatet mot myndigheten har eskalerat. Det säger FHM:s generaldirektör Johan Carlson till TT.
– Vi har medarbetare som har polisskydd. Och det blir inte bättre, utan det blir bara sämre.

Särskilt utsatta är de på myndigheten som ofta deltar i presskonferenser och intervjuer.

Carlsson säger att han är särskilt bekymrad över att tonläget även mellan forskare hårdnat i den offentliga debatten. Han oroas för att det leder till att forskare slutar för att de inte längre tycker att det är värt det.
– Det är ett nytt skede och det här handlar inte enbart om en diffus trollarmé, säger han. Slut citat

En kommentar

  1. Elmer Helletun

    Det är ett lågvattenmärke att tjänstemän och forskare tar till hot och metoder som visar att de inte är mogna att kalla sig forskare Jag läste i en mediaspalt att Sverige har en massa självutnämnda covid o h smittspridnings specialister, detta bar i en TV kanal.
    FHM nog den.myndihhet som.jsr den.absoöut största samlade kompetensen. Många tar till media för att synas, utan att förstå konsekvenserna av konspiratoriska uttalanden

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.