Björklöven och domarna och de två linjemännen lika dåliga även om domarna gav segern till Väsby

Björklöven och domarna lika dåliga i kvällen match och därför blev det seger för Väsby. När jag säger domarna menar jag även linjemännen. Det här hade jag spekulerat i besannades in i minsta detalj. Jag tycker att det som händer kan aldrig bli att man lyckas kvala sig upp i SHL. Visst är jag övertygad om att Björklöven förlorar mest på att spela utan publik. Klacken har peppat spelarna de sista säsongerna och främst förra säsongen. Som hela tiden peppade laget när man någon kom i underläge.

Jag tycker man helt tappat allt försvarsspel. Men det är inte bara försvarsspelet som rasar ihop utan även spelet i power play. Man skapar mycket få chanser och dräller också ofta bort pucken. Inte nog med det utan boxplay finns inte längre. Efter att ha haft ledningen med 3-1 i andra perioden rasade allt ihop totalt. Inom 26 sekunder tilläts Väsby göra två mål. Sånt får inte ske en enda gång. Inte nog med det efter att ha återtagit ledning med 4-3 så släppte man in två mål till på 1 minut och 19 sek i slutet av perioden.

I sista perioden återtog Björklöven ledningen när det var 11 minuter kvar och då kom domarna till och gav segern till Väsby. Först blev William Eriksson felaktig utvisad efter 51:36 och då tog det till 52:51 innan de kvitterade som är 75 sekunder och så kom deras segermål 1:29 senare. Två mål denna gång på 1 minut och 29 sekunder. Sammanlagt 6 mål med 2 i stöten där det mellan det 1:a och 2:a som längst 1:29. Hur fan kan det ske i ett lag med så många duktiga spelare släpper in så många mål i följd vid tre tillfällen

Det sista målet kom till efter en solklar icing och Tv n visade klart och tydligt att det var så. När Eriksson blev utvisad och kvitteringen kom så var det en Väsby spelare som självklart skulle ha åkt ut i stället. Utvisning av Eriksson helt felaktig liksom att man inte blåste av en solklar icing. Det var fler domslut som inte kom till som kan diskuteras men nöjer mig med de två felaktigheter som gav segern till Väsby. Även de som kommenterade matchen tyckte att domsluten var felaktiga.

Så även om Björklöven var djävligt dåliga kanske den sämsta prestationen på många år så har det trots allt vunnit om inte domarna gjort fel. Sedan tolkade jag att Södertäljes tränar efteråt uttryckte sig på att de vann på domarnas misstag men avstod från att direkt säga att vi fick segern. Ishockey ska avgöras mellan lagen. Frågan är varför fungerar inte laget och i laget inberäknar jag de som står i båset. Ni tappade poäng mot seriens absolut sämsta lag. Var spelar man inte som ett lag mot lag som idag ligger långt efter i tabellen. Man håller snart på tappa tilltron helt på årets upplaga av Björklöven som är helt chanslösa att kvala sig upp till SHL. Spelar man så dåligt som idag ska man inte vara säker på att klara av att få spela kval