Putin försökte påverka valet i USA till förmån för Donald Trump men varför har inte kommit fram

Det har nu kommit fram uppgifter att Ryssland försökte påverka valet i avsikt att skada Bidens kampanj. Varför Putin och Ryssland i stället ville ha Donald Trump har dock inte kommit fram. Hoppas att det är blir en väckarklocka för folket i Amerika. Men de fattar säkert inte att det har gynnat Ryskland. Jag tycker det är självklart att Ryssland försöker påverka valet i USA för att det skulle gynna Ryssland. Men det är klart att Donald Trump måste ha varit en ren säkerhetsrisk eftersom Ryssland ville ha honom som president. Nyheten är i och för sig inte ny utan redan vid förra valet fanns misstankar om Rysk inblandning i valet i USA.

Så här beskriver Omni det som nu kommit fram. Rysslands president Vladimir Putin försökte att påverka det amerikanska presidentvalet förra året, rapporterar Wall Street Journal.
Putin ska ha godkänt en rad operationer som var avsedda att skada Joe Bidens presidentvalskampanj, samtidigt som man stöttade Donald Trumps återvalskampanj. Detta enligt en utredning från USA:s underrättelsetjänst som släpptes under tisdagen.

Ryssland försökte också att undergräva allmänhetens förtroende för valprocessen, rapporterar CNN.
Enligt utredningen genomförde Iran en hemlig påverkanskampanj som syftade till att Trump inte skulle bli återvald, men utan att direkt stödja Joe Biden i hans kampanj.slut citat Omni

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.