Risken för krig där Ryssland Ukraina är inblandade ökar

Det ser mörkt ut igen i Ukraina. Ryssland planerar mer eller mindre ett krig i området. De har ju tidigare haft en närvaro i Ukraina och att de annekterat Krim halvön. USA överväger att skicka krigsfartyg till Svarta havet de kommande veckorna för att visa stöd för Ukraina, uppger en amerikansk militärkälla för CNN.

Det här låter allt annat än trevligt och dessutom pågår det ett krig mot Corona. Ukraina har också förbjudet användningen av ryskt vaccin. Nu har all media snart bara handlat om corona och så kan det bli ett krig där Ryssland anfaller Ukraina. Att agera drar sig inte den ryske ”Tsaren” för om det är för att bygga upp delar av gamla Sovjet eller något för att dölja hur det ser ut på hemmaplan går nog inte att spå men han har ju ändrat lagarna för att kunna sitta kvar i minst 15 år till.

Så här skriver Omni om det som händer runt Ukraina. ”Ryssland försvarar sin kritiserade militära närvaro vid gränsen till Ukraina och på den annekterade Krimhalvön – de nekar till att man utgör ett hot, rapporterar The Guardian.

Samtidigt anklagar Ryssland Ukraina för att förbereda en offensiv mot utbrytarrepublikerna Donetsk och Lugansk och under fredagen varnade Ryssland för fullskaligt krig, skriver Svenska Yle.

Kremls talesperson Dmitrij Peskov säger att ”Ryssland inte kommer att backa” om de bedömer att aggressionen från Ukrainas håll kan leda till att civila dör. Den ukrainska militären generalstabschef Ruslan Chomtjak nekar till att man planerar en offensiv mot de ockuperade områdena. ” slut citat Omni

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.