EU måste se till att alla som bor inom EU vaccineras före man ger bort vaccin

Jag tycker inte att EU ska ge bort vaccin förrän alla inom EU har fått sina sprutor. Det där med tillgången har gått upp och ner så det är inte säkert det kommer att hända. Dessutom vet vi inte hur det blir till slut med AstraZenickas vaccin. Det har bivit någon hysteri trots att det inte är mer än 1 på 250 000 som får blodproppar man sett som biverkan. Det ska jämföras med P-piller där det är 1 på 2000. Risken för blodpropp är oerhört mycket större om man tar P-piller. Att avstå vaccin och skjuta vaccineringen framåt kommer att innebära att många fler kommer att dö av covid eftersom det är mycket dödsfall i spåren av pandemin. Inet vaccin ska ges bort förrän alla i EU har fått sina två sprutor.

Så här skriver Omni om vad EU tänker göra.
EU planerar att ge 650 000 vaccindoser från Pfizer/Biontech till länderna på västra Balkan från i maj, rapporterar Ekot. EU kommer att få ett överskott av vaccin snart och nu diskuterar vaccinexperterna vad de ska göra med de doser som inte behövs.
– Vi har ju hur mycket som helst, bara i Sverige ska vi få 34 miljoner doser, vad ska vi göra med dem? säger vaccinsamordnaren Richard Bergström till radion.

En kommentar

  1. Jonsson

    Ja, vad håller den ansvarige samordnaren på med?
    Om vaccinet ger skydd i bara 3 månader, då måste vaccination ske 2 gånger om året.
    34 miljoner doser räcker inte långt då.
    Jag lär få vänta till hösten med sprutorna, så det känns lite kymigt om doser skänks bort i maj.
    Bergström behöver inte ta hänsyn till väljaropinion. Han bryr sig inte ens om ministerns försäkran. Tre år förväntas viruset härja. Det vore önskvärt med en översyn av patent så att fler får tillverka vaccin. För som det nu är fungerar det halvdant.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.