Vart är Sverige egentligen på väg när Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna förenas

Jag tror inte på att det finns någon bra chans att Stefan Löfven kan bilda en bredare regering. Vänsterpartiet röstade bort att S skulle vara i regeringen och nu finns det ingen bra chans att komma tillbaka inte minst på grund av Vänsterpartiet som slog sina påsar ihop med Sverigedemokraterna. Oavsett vad de säger röstade man bort regeringen som hade ett stöd av ett samarbete även med Liberalerna som då gick i stället till högeralliansen och Centerpartiet. Det finns ingen möjlighet att Centern kommer att gå med på att förhandla med Vänsterpartiet liksom med Sverigedemokraterna om budget. Nu ska man komma tillbaka från Västerpartiet och vill förhandla med både S och C. Stefan kanske röstas igenom som statsminister och bildar regering men sen då. Stefan har sagt att han lämnar in om han inte får igenom en budget och då kanske Vänsterpartiet får som man vill en högerregering med stöd av Sverigedemokraterna.

Vänsterpartiet har ju ställt upp på samma budget som SD i vissa fall under den här perioden när nästan hela världen gått igenom en av de värsta kriserna någonsin när pandemin kom. Jag begriper inte att vänsterns väljare accepterar att partiet gör upp med ett rasistiskt och främlingsfientliga parti både när det gäller ekonomin och att avsätta regeringen på ett som man sa förslag som inte fanns. Yttersta vänsterkanten har förenats med yttersta högerkanten med ett parti med rötterna i främlingsfientlighet och nazismen. Vänsterpartiet vet mycket väl att det går inte att bilda en regering med S,Mp och V. Jag hoppas och tror att S kommer aldrig att sätta sig i en regering med Vänsterpartiet som har sina starka rötter i kommunismen och kommunismen är det länge sedan vi avfärdade som en politisk modell och det är endast Kina och något land till som den totalitära styrmodellen finns med stora begränsningar av människors frihet.

Socilademokraterna valde den demokratiska vägen 1917 i stället för den revolutionära vägen och nuvarande Vänsterpartiet har följande historia. Vänsterpartiet antog sitt nuvarande namn 1990 som ersatte det tidigare Vänsterpartiet Kommunisterna som använts från 1967, dessförinnan Sveriges Kommunistiska Parti från 1921 och Sveriges socialdemokratiska vänsterparti från 1917.

Men man har inte bytt mycket ideologi för att man tog bort namnet kommunister. Kommunismen har aldrig lyckats som något som ger mycket för folkflertalet se på Kina och Nordkorea men även Kuba är inga lyckade exempel för folket. Inte heller har det varit ett bra samhällen där Extremhögern styr som det blev i USA med Trump liksom i länder där militären tagit över. Så det finns en historia för oss inom S varför vi inte styrt med dem i en regering. De använder hot som en politisk modell och att hota och hota tycker inte jag tillhör en demokratisk modell och dessutom bidrar till mycket dåliga exempel på hur det bör fungera i samhället så man ska inte förvånad att det finns mycket hot ute i samhället.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.