Det borde vara en självklarhet att alla måste vaccinera sig mot covid och det tvånget kan man tvinga fram på olika sätt. Det ska inte vara en frihet att smitta andra

Det är på fler och fler ställen man kräver att folk har vaccinerat sig mot covid. Jag tycker inte det är fel eftersom covid är en riktigt farlig grej. Det blir ju aldrig något slut på detta helvete om inte alla tar sina sprutor. Jag fattar inte varför man i västvärlden inte ställer krav på vaccinering för alla. Det här kostar ju hur mycket som helst lång mycket mer än alla vanliga sjukdommar. Jag har bara hittat som försöker tvinga alla att ta en spruta och det Filji.

Så här har Omni skrivit om detta.
ett land ”Ingen spruta, inget jobb”-policyn har trätt i kraft i önationen Fiji. Det innebär att offentliganställda måste vaccinera sig mot covid-19 för att få fortsätta gå till jobbet. Den som vägrar att ta en spruta tvingas ta ledigt – och den som inte har vaccinerat sig före november kommer att få sparken.
Önationens regering anser att tvångsåtgärden är det enda sättet att öka vaccinationsgraden och få slut på coronavirusutbrottet. Att införa lockdown anses uteslutet på grund av de ekonomiska konsekvenserna i landet, som har omkring 930 000 invånare.
Allt fler länder i världen har infört krav på covid-19-vaccin för att exempelvis få arbeta, resa eller gå på restauranger. (TT)

6 kommentarer

  1. arbetare

    Men de nuvarande vaccinen gör ju varken att man blir immun mot Covid eller att så man inte smittar andra , detta enligt WHO:s hemsida , så varför ska man då tvingas att ta det ?

    Borde det inte vara frivilligt till dess man fått fram något som fungerar riktigt bra ?

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Du verkar inte förstå vad det handlar om. Vaccinet ger ett mycket bra skydd om allvarlig sjukdom och död

  2. Sven

    Du är medveten om att denna hemskt farliga sjukdom har lägre risk att dö än vanlig influensa när riskgrupperna är vaccinerade.
    Även utan vaccin var detta en väldigt ofarlig sjukdom för 99% av befolkningen.
    Du är oxå medveten om att rekommendation är att fortsätta isolering även om man är vaccinerad?
    Du förespråkar ett samhälle där alla tvångmedicineras och isoleras i all framtid för en säsongs nfluensa
    Är du dessutom medveten om att man nu har strukit krav på munskydd lagom till skolstart.
    Hur går det ihop med livsfarlig Ebola?

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Det finns inga krav på isolering av oss äldre utan det är dessa rekomendationer om avstånd och handhygien som gäller. Krav på isolering av friska som vaccinerats finns ej

  3. Brorson

    Detta virus uppför sig så egendomligt, att jag har svårt tro att det har uppstått i naturen, utan har skapats i ett labb. Det är också egendomliga vaccin, som inte ger immunitet utan bara minskar smittspridningen och lindrar sjukdomen och ökar överlevnadschansen hos de som blir sjuka trots att de är vaccinerade. Det finns en risk för uppkomsten av nya mutationer, som inga vacciner biter påpå . Den risken ökar enormt om det finns många ovaccinerade. Eftersom vaccinerna inte är hundra procent effektiva och det finns risk för nya mutationer, är det en farlig inställning att vaccin kan ersätta restriktioner. Vi måste hålla nere smittspridningen ännu mer, kanske ta en ny vaccindos varje år, och hoppas att mer effektiva vacciner utvecklas.

    Den, som utan giltig orsak (svår allergi, etc) vägrar ta vaccin, bidrar till förvärrade risker att mänskligheten aldrig blir av med detta helvete. I princip har hela världen utom Kina, som resolut stängde ner elva-miljonersstaden under 76 dygn, hanterat pandemin fel. Där smittan inte finns, där finns inte sjukdomen. Så enkelt är det. Vi vet numera också tillräckligt om hur smittan sprids mellan människor, för att förstå att avstånd och munskydd, helst både och, minskar smittspridningen, Med vaccin fås en ytterligare begränsning av smittspridningen.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Jag tror det är enormt svårt för en lekman att säga vilka har gjort rätt eller när det gäller Covid.Förhållandena är så olika i olika länder och deras rapporter om hur många har jag lite tilltro till. I Sverige där dödstalen varit höga bland de som bott på särskilda boenden har man även dött av andra orsaker än covid. På våra särskilda boende är medellivslängden 6 månader i vanliga fall. Innan man kommer till ett särskillt boende är man mycket dåliga och jag tror ingen eller ytterst få kommer därifrån levande

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.