I kväll spelar Björklöven match igen denna gång borta mot Skellefteå

Nu har hösten kommit och det kommer blåst och regn. Tyvärr så verkar också covid ta ny fart även denna höst. Glädjande är i alla fall att ishockeysäsongen också har startat med träningsmatcher och i kväll spelar både Skellefteå och Björklöven sin andra match. Båda har tidigare spelat mot Luleå och för Björklöven blev det storstryk med hela 9-0 medan Skellefteå vann med 4-0. Ska man göra en snabb analys så har inte Björklöven någon som helst chans. Jag tror inte det heller men allt kan ju hända i idrott. Orsaken att jag tror på förlust är att försvarsspelet var långt ifrån bra och även om den finska nyförvärvet idag ska spela medan den norska backen är på landslagsuppdrag.

Förra matchen sändes av Aftonbladet men jag vet inte om någon sänder dagens match men får kolla det senare idag. Såg trots allt negativt att Wallson tror att man kommer att kriga om en plats till SHL och att den främsta motståndaren blir HV71 och det ser i alla fall ut som om de har ett bra lag. Jag tror att Björklöven kommer att behöva minst två backar av god kvalité om det ska bli något krig om en SHL plats. Det var inte heller någon bra insats på forwardsidan men om det berodde på att backspelet var dåligt är svårt att säga. Men det är klart att Björklöven har tappat flera av spelarna från USA och Kanada verkar inte de nya hålla samma klass varken på back eller forwardsidan. Målvakten kan nog hålla måttet om försvaret blir starkare.

Nu har man haft en längtan att få se matcherna live med fullsatta läktare men med smittökning blir det nog svårt. Jag tror att Björklöven är det lag som förlorat mest förra säsongen med inga åskådare för jag är säker på att det stora stöd från hemmapubliken är mycket värdefullt. Jag har i vanlig ordning köpt mitt årskort och hoppas att man får nyttja det fullt ut. Men det förutsätter att folk börjar följa de rekommendationer som finns och att folk vaccinerat sig. De unga hoppas jag tar sprutan som många äldre gjort men om det blir intyg om att man är vaccinerad som krav på att få se ishockey tycker jag vore bra och då borde man kunna släppa in alla. Nu hoppas jag på en uppryckning från Björklövens sida för börjar man förlora för ofta blir det tyngre för laget.

3 kommentarer

  1. Sven

    Fotbolls EM med fulla läktare, resultat, ingen ökning.
    Äldreboende med fullvaccinerade, alla doser, resultat, klusterutbrott av covid bland dom vaccinerade
    Nu när riskgrupperna är vaccinerade så är det lugnt på sjukhusen.
    Att vaccinera icke riskgrupperna gör ingen skillnad för vården.
    Det kom nyss rapport om att man får långe immunitet om man smittas än om man vaccineras.
    Vaccinera har nödgodkännande där normala testfaser ej har genomförts
    Att ha ett vaccin som ej hindrar spridning utan bara mildrar är egentligen inget vaccin utan en medicinsk behandling.
    Sådana vaccin kan oxå markant öka på risken för muterade virus enligt vissa rapporter.

    Den rimliga slutsatsen är att man bör vaccinera riskgrupperna och se till att alla som vill har tillgång till vaccin.
    I övrigt bör man öppna upp samhället igen, utan krav på vaccin.

    Vad gäller björklöven har dom inget att hämta i år.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Vi har olika uppfattningar om vaccin. Jag tror det är bra för alla inte minst för inomhusidrotter där man bör kunna släppa in alla som har fått två sprutor

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.