Nu blev skidåkningen i TV såld till TV6 och omedelbart blir det en betalkanal. Folksporten försvinner från Svt och folket

Så snabbt vi nu blir av med den riktiga nationalsporten skidåkning i det utbud som varit gratis eller rättare sagt ingått i TV licensen eller nu TV skatten. Skidåkningen har övergått till TV6 som varit en gratis kanal men nu har man redan gjort om den kanalen till en betalkanal. Har verkligen Svenska folket lurats och trott att den nya kanalen skulle vara en gratiskanal och därför tecknat ett nytt avtal i stället för Svt då det slut med förtroendet för svensk skidsport. Då är folksporten inte längre en folksport som den varit.

Jag är dessutom säkert att ingen kanal kan göra bättre skidsport än programmet Vinterstudion. Då ska de som har TV6 ständigt avbrytas av denna förbannade reklam som gör att sändningarna förstörs. Jag kommer inte att köpa TV6 för jag tycker inte de har visat att de kan något om idrott. Tv reklamen är självklart ett sätt att ta betalt men när man dessutom gör det till en betalkanal får man betala den två gånger. Jag tycker även att TV 4 gör sämre program inom idrotten än vad SvT gjorde så nu blir det nog att lyssna på radion igen om man vill veta vad som händer i national sporten skidåkning. Gärna vill göra om TV6 till en sportkanal men det kommer de aldrig att klara av eftersom är det en betalkanal går vinsten före medborgarintresset. Det är ju till stor del kommunerna som ser till att vi får en elitidrott genom att man har tagit på sig ansvaret att det finns anläggningar där barn och unga får börja med idrotten och nu försvinner ytterligare en idrott som hamnar i klorna på de som vill tjäna pengar på idrotten. I längden kommer inte detta att hålla.

5 kommentarer

  1. Ulf Parde

    Jag har ett kanalpaket där TV 6 ingår. De hade ju mkt från OS. Men något mer (för mig oklart om det ska bli så) ska vi inte behöva betala, under förutsättning att vi står ut med reklamen. Och det kan jag göra. Reklamen infaller ju när det är någorlunda stiltje i själva tävlingen. Då vet man, att man inte missar så mkt om man passar på att gå till köket el. badrummet.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Men de gör ju om kanal 6 till betalkanal eller redan har gjort. Jag hade även det i mitt paket hemma men det är borta men i stugan har jag paketet via sat guld och där är det kvar. Då kan jag även se det hemma om jag går via mitt Appel Tv men det har jag inte hemma nu

      • Ulf Parde

        Illa i så fall. Jag har för mig att det finns ett EU-beslut på att stor sport i TV ska ha hög grad av tillgänglighet.

  2. Kim

    Sporterna ser själva för kortsiktigt. De får skörda om 10-15 år då de ser att intresset minskar. Man får inte anknytningen till den breda massan och därmed får man färre som vill börja med sporterna och i slutändan färre som vill titta och därmed mindre reklamintäkter. Då har de LÅÅÅÅÅÅÅNG väg att vända skutan.

    Betalkanalerna skiter i vilket. De hoppar till nästa tuva och köper något annat koncept.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.