Lyssna på corona kommisionens ordf Ulf Kristersson får du veta att det är regionerna som har ansvar för covid testerna

Jag undrar om moderat ledaren ännu insett att det var och är regionerna som är ansvarig för att testa för covid. Han har sagt i TV flera gånger att de hade framfört mera test i diskussion med regeringen. Jag är säker på att han inte skulle följt de regler som finns. I de flesta av Sveriges regioner är allianspartierna med och styr inte minst moderaterna. Han borde väl i alla fall kunnat prata med moderata regionrådet i Stockholm Irene Svenonius. Efter valet 2018 är det bara vänsterstyre i en region nämligen Västerbotten, i 12 regioner är det alliansstyre och i 8 är det blocköverskridande styre. Den slutsats man dra är att om Ulf Kristersson ska rikta kritik om testningen ska han först och främst rikta den mot region Stockholm och sedan mot de andra 11. Av de 8 borde han också rikta kritik för han ser sig ju som ledare för borgligheten. Jag har sett han intevjuvas i TV där han riktat kritik mot regeringen som inte har ansvar för testningen. Har jag varit journalist och fått det svaret har jag självklart frågat varför han inte talat med de sina

6 kommentarer

  1. Caanita

    I din rubrik står ” coronakommisionens ordf Ulf Kristersson”. Kommissionens ordförande heter Mats Melin och är justitieråd!

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Kan du inte läsa vad det står i rubriken är det synd om dig. Så här står det. Lyssna på corona kommisionens ordf Ulf Kristersson osv

      • Caanita

        Men, ” lyssna på Coronakommissionens ordförande Ulf Christersson” tyder väl ändå på att du menar att han är commissionens ordförande. Borde du inte skrivit Ulf Christersson, lyssna på Coronakommissionens ordförande Mats Melin?!

        • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

          Du kan fortfarande inte läsa för så här var rubriken en direkt uppmaning till Ulf Kristersson
          ” lyssna på corona kommissions ordf Ulf Kristersson få du veta att det är regionerna som har ansvar för covid testerna

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Jag säger som Ingemar Stenmark. Det är inte lönt att förklara för dem som inte begrip. Man läser alltid hela meningen fattar du inte det då är det faktiskt mycket synd om dig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.