Jag tror inte det blir en överenskommelse med V som de beter sig, tror det blir ett extra val

Just nu syns Vänsterledaren mer än någon annan i TV när det gäller att stötta Magdalena Andersson som statsminister. Hon glömmer bort och är nog ute och pladdrar så att Centerpartiet drar sig ur. Jag tror inte på att det går att komma fram via media för så förhandlar man inte och inte heller genom ultimata krav. Jag tror vi hamnar i ett extra val.

Finns det då möjligheter för Ulf Kristersson att bilda en regering. Jag tror även han får det mycket svårt då han ska ha att göra med Sverigedemokraterna. Såg att Alf Svensson varnade kraftigt för SD och jag tror hans analys är mera riktig än Ebba Busch tror. Hon fattar inte riktigt vad SD står för och deras motiv. M har också sagt sig kunna bilda regering med Sverigedemokraterna. Men de ställer nog samma krav som vad vänstern gör mot Socialdemokraterna nämligen ett inflytande i förhållande till storleken mellan partierna. Nu har Åkesson uttalat sig främst vad som händer vid ordinarie val.

Åkesson vill ha klara och tydlighet i allt och då är frågan om M och KD ställer upp men även Liberalerna. Det kan nog vara så att SD har chans att bli större än moderaterna. Då är det SD som ska ha statsministerposten.

Så här beskriver Omni vilka krav Jimmy Åkesson kommer att ställa för att stötta en regering.
Formella uppgörelser på förhand och en konkret reformagenda. Det är Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkessons villkor för att stödja en statsministerkandidat efter valet 2022, rapporterar TT.
Partistyrelsen har bett medlemmarna ställa sig bakom detta förhandlingsmandat på partiets landsdagar, som hålls i Karlstad mellan 25 och 28 november.
I förslaget står det att SD kräver att man ”försäkras inflytande” i rak proportion till det antal mandat som partiet får i valet. Detta skulle, med dagens opinionsläge, innebära att SD får nästan lika mycket inflytande som Moderaterna i ett eventuellt regeringssamarbete med M och KD. Slut citat Omni

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.