Vilken skandal som uppdagats om utbildningsföretaget Bergstrand i borgligt styrda Stockholms stad

Det har kommit reaktioner från många håll efter gårdagens Kalla Fakta program. Jag delar den uppfattningen som många fört fram nämligen att det är kommunernas ansvar att se till att man får den utbildning som Kom Vux eleverna ska ha för att komma i jobb. Det är en skandal utan dess like som kom fram i programmet att eleverna egentligen inte fick någon utbildnings alls för att komma i jobb. Jag har svårt att tro att något företag skulle anställa de personer man talade om. Som ni alla vet styrs Stockholms stad av en moderatledd regering där även Miljöpartiet ingår. I reportaget i går intevjuvade man en tjänsteperson tyvärr och inte ytters ansvariga politiken. Är det arbetsmarknadsnämnden som har ansvaret för Kom Vux då är det centerpartisten Karin Ernlund som är ansvarig hon är också ledamot i borgarrådsbrredningen.

Så jag antar efter ha läst hur man har organiserat politiken att det måste var centerpartisten som är det ytterst ansvarige politikern. Jag hoppas att Kalla fakta forsätter granska ärendet och att man ställer frågor till de ansvariga politikerna. Det är ju ändå de som har det yttersta ansvaret för att se till att Kom Vux ger den utbildning som eleverna har rätt till. Om man spekulerar lite utanför Kalla Fakta så utförde bolaget andra typer av utbildningar om det var på anbud eller friskolesystemet har jag inte kollat upp

I vilket fall som helst så skrev Omni så här hur utbildningsministern reagerade.

Utbildningsminister Anna Ekström (S) har kommenterat den falska betygssättning som utbildningsföretaget Bergstrands ägnat sig åt för skattepengar, vilket TV4:s Kalla fakta avslöjade.
– Jag blir väldigt upprörd, jag blir skogstokig. Vi har satsat miljardbelopp från statens sida på att skapa utbildning som ska leda till jobb, då ska pengarna gå till utbildningar och inte till stora vinster, säger hon till TV4.
Ekström anser att kommunerna, i detta fall Stockholms stad, bär ansvaret för att pengarna hamnar rätt.
Under ett år har Bergstrands fått ut runt tio miljoner skattekronor genom att ge elever betyg i kurser de aldrig läst och ta betalt av kommunen.

En kommentar

  1. Eva-Lotta Hansen

    Ja detta är bara ännu ett exempel på hur det går att lura staten på pengar. Sätta in lärare som inte ens själva varit i närheten av att undervisa i ämnen som de aldrig ens varit i närheten av det är den värsta skandalen som hittills varit här i Sverige 🇸🇪. Att rätta till detta misstaget är ju möjligt men hur det än är så kan ju inte de personerna som detta handlar om någonsin få ett jobb efter denna utbildningen. Det är bara så att nu får politikerna ta sitt ansvar och försöka rätta till hela denna skandalen utan att begära mer pengar från regeringen. Gör om gör rätt. 🍏🍎🍏🍎🍏🍎🍐🍏🍎🍐🍇🍏🍎🍐🍇🍉🍌🍋🫐🍓🍊🍐🍇🍉🍎🍏🍌🍈🍒🍑🥭🍍

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.