Det ser ut som om Sabuni är på god väg att leda Liberalerna ut ur riksdagen

Liberalerna är verkligen ute på svag is. Det skulle förvåna mig mycket om hon får sitta kvar över valet. Hon har ju velat hit och dit och hann inte mer än tillträda så bröt hon decemberöverenskommelsen. Att agera som hon gjorde att gå i från en uppgörelse på det sätt högintressant gjorde visar att hon går inte att lita på. Nu har hon sagt att hon öppnar för att släppa fram en regering där Sverigedemokraterna och det var inte vad Liberalernas partiråd sagt. Det visar väl med all tydlighet att hon inte är någon som man kan lita på. Jag tycker det är synd om partiet som valde en sådan partiledare. Egentligen saknar jag inte partiet om de ramlar ur riksdagen för jag tycker inte partiet längre är ett socialliberalt parti och att de under hennes ledning har lämnat sina gamla värderingar. Däremot är jag säker på att hon gott och väl ska kunna styra Sverige med hjälp av Sverigedemokraterna.

Hennes senaste agerande har Omni skrivit så här om
Nyamko Sabuni (L) fick be om ursäkt efter att i en DN-intervju öppnat för att släppa fram en regering där SD ingår, trots att partirådet fattat beslut om motsatsen. Hennes agerande kan ha skadat partiet, enligt SVT:s inrikespolitiska kommentator Mats Knutson.
– Det river upp den interna diskussionen och skapar otydlighet externt om vilket vägval Liberalerna har gjort, säger han i Aktuellt.
Aftonbladets Lena Mellin tycker att Liberalerna måste byta ut Sabuni – eller ”fortsätta vandringen mot avgrunden”. Hon menar att det är obegripligt att det är just i frågan kring relationen till SD som partiledaren på nytt trampar i klaveret – den såriga fråga som splittrar L. Slut citat Omni

En kommentar

  1. Peter

    Hej!
    Partiet är sedan tidigare splittrat i frågan om dom ska bilda regering med SD.
    Sabuni står på den sidan som vill bilda regering med SD för att få makten i en borgerlig regering.
    Utbrytarna ur L har startat en ny organisation som går under namnet Folkliberalerna.

    Att hon svänger i frågan om dom tänkt samarbeta med SD eller inte tyder bara på att hon inte verkar klara av att stå för sina beslut och åsikter.

    Jag tror inte heller att Liberalerna kommer att kunna vara kvar i riksdagen då inte bara hon som partiledare inte går att lita på utan det är något som jag tycker har präglat hela partiet att dom inte har någon tydlig politik idag och då kommer folk att rösta på Moderaterna i stället.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.