Så var då OS igång på allvar men ingen lyckad dag i skidskytte och längdåkning damer och inga medaljer

Då var OS igång på allvar. Jag ägnade faktist tiden i går som jag tycker var mycket läcker, ja rent utav vacker. Tänk att man använde samma stadion som vid sommar OS. Tyvärr var det synd att coviden har satt sitt grepp även i Kina så att inte det fick vara fullsatt där. Xi presidenten i Kina och Putin var där och de hade samtidigt haft en uppgörelse bland annat om leverans av olja till Kina. Det här med diplomatisk bojkott tror inte jag gör någon som helst nytta för synen som Kina har på demokrati efter det har aldrig någonsin betytt någon för en kommunistisk diktatur. När det gäller Kina tror jag mycket mer på ett utbyte inom handeln eftersom vi har många varor som vi behöver från Kina. Håller Kina och Ryssland ihop är det en befolkningsrik sammanslutning. Jag tror de som lider mest av en diplomatisk bojkott är idrottsmännen och idrottskvinnorna

Då börjar vi med idrotten där mixed curling var först ut och där laget spelat upp sig ordentligt och har en chans att gå vidare till slutspel.

Hockeydamerna de har inte den standard som behövs för att ha något med en medaljstrid att göra.

De enda som gör det mycket bra är herrarna som deltar i puckelpist där vi har tre stycken som är i final och där har vi nog den första stora medaljchansen.

När det gäller längdåkning och skidskytte en besvikelse och främst då mixedstafetten där det var blåsigt och kärvt före. Jag tycker det var ovanligt att det gick så tungt i åkningen för både Hanna och Sebastian och jag under vilka skidor man hade fixat till åkarna. Skidskytte körs i fristil och att Sebastian och Hanna skulle tappa i skidåkningen måste troligen bero på vallningen som det även gjorde för skiddamerna.

Kalla kon sa klart och tydligt att det var för dåligt under fötterna och det erkände mer eller mindre vallachefen efteråt. Det var kallt och strävt för men man såg med blotta ögat att det var dåligt med glidet när man åkte utför i ganska branta backar. Sedan är jag lite osäker på om Ebba och Frida kan göra sitt bästa på hög höjd. Att båda skulle vara så långt ifrån täten måste bero endera på vallningen i fristil eller den höga höjden. Båda har visat tidigare gott och väl brukar konkurrera med alla andra möjligen utom det bästa i hela världen nämligen Terese Johaug som pinnade på som vanligt och vann hur enkelt som helst och Norge hade även vaknat till liv i skidskytte mixed stafetten där den suveräne Johannes Thingnes Bø fick avgöra på sista sträckan. Det var mycket länge sedan det var så mycket bommar som idag. Vi får vänta tills Maja Dahlkvist och Jonna Sundling sprint innan vi får någon skidåkare på pallen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.