Moderaterna och Sverigedemokraterna mörkar vilka pengar de får från Svenskt Näringsliv.

Jag tycker det är märkligt att inte moderaterna och Sverigedemokraterna är följer den lag som säger att man ska redovisa de bidrag man får. De har inte följt den lag som de ville ha genom att öka insynen i hur partierna finansierar sin verksamhet. Svenskt näringsliv avsätter 800 miljoner kronor årligen för politisk påverkan, nästan 2.5 miljarder kronor per mandatperiod. Hos vilka partier tror ni att stora delar av dessa pengar hamnar?
Nu gnäller högern om att LO satsar 30 miljoner på sin valrörelse i samverkan med Socialdemokraterna. Det är mycket pengar som Svensk näringsliv använder till politiskt stöttning. Det skulle inte heller vara otroligt att Ryssland och Putin sponsrar Sverigedemokraterna. Putin har ju en förkärlek för Extremhögern det har vi sett i bland annat Ungern och även i USA och stödet till Donald Trump. I Sverige är det bara Sverigedemokraterna som inte kritiserat Ryssland och det är ju naturligt för man sågar inte av den gren man sitter. SVD har också avslöjat det kryphål som man utnyttjar för att skäliga redovisning för att få pengar till partierna. Man skriver att Moderaterna och Sverigedemokraterna har mest hemliga pengar som kommer till partikassan vi lokalorganisationer. Det är på tiden att SD,s Petter Nilsson tala om hur de löser sina finanser

3 kommentarer

  1. brorson

    Detta måste också komma fram, och det är ju känt att Oscar Sjöstedt fixade bidrag till SD från skolkoncernen Kreab, som ägs av den kontroversielle f.d. M-politikern Peje Emilsson, i utbyte mot att SD ändrade åsikt om friskolorna, varefter Sjöstedt belönades med uppdraget som ekonomisk-politisk talesperson för SD och i praktiken nr 4 i partihierarkin. Välkänt är också att Svenskt Näringsliv kringgick oviljan hos två eller tre allianspartier att ta emot partibidrag genom att stödja alliansen kollektivt genom att finansiera kampanjer för frågor som drevs av alliansen.

  2. Rolf

    Ja du Lennart, om vi ska vänta på att M och SD ska redovisa hur mycket de får av Svenskt Näringsliv, då får vi nog vänta tills våra skägg sopar golvet..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.