Ryssland kommer mest troligen att gå fram med militären och inta Ukraina

Nu är nog chansen ute att Ryssland avstår från att inta Ukraina och främst Kiev. De har undan för undan laddat upp med mera soldater och utrustning. Bedömare tror att en rysk invasion inte skulle ta mer än några dagar och det låter mycket troligt. Det finns även tecken på att Ryssland har för avsikt att utföra en kärnvapenövning. Jag skulle inte bli förvånad om Putin använder kärnvapen för att visa Nato att de krav Ryssland har ställt är allvarligt menad.

Så här skriver Omni om kärnvapenövningen.
Amerikansk militär och säkerhetstjänst befarar att Ryssland planerar att genomföra en kärnvapenövning inom kort, rapporterar Financial Times. Budskapet menar man är en varning till Nato att inte ingripa om den ryske presidenten Vladimir Putin beslutar att genomföra en ny invasion av Ukraina.
Försvarschefen Mark Milley och underrättelsechefen Avril Haines har enligt en rådgivare i kongressen informerat politiker i representanthuset om oron. Enligt uppgifterna planerar Kreml övningar i mitten av februari i stället för på hösten då övningarna brukar hållas. Slut citat Omni

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.