Svensk ishockey skämmer ut sig i hela idrottsvärlden när man tillåter ryska ishockey spela i serierna, skicka hem dem omedelbart. Fel domslut när man godkände deras 4-1 mål

Svensk ishockey skämmer ut sig för hela idrottsvärlden förutom Putins Ryssland. De tillåter ryssar att spela i Sverige. Om man jämför med andra vinteridrotter har inte ryssarna fått tävla. Inte i de sista tävlingarna i Holmenkollen eller Falun har skidförbundet satt stopp för ryssar för att de anfallit Ukraina och för ett krig där man till och med anfaller sjukhus och andra samhällsfunktioner. Anda idrotter och det är de flesta har sagt nej att tävla med och mot ryssar. Svenska spelare har kommit hem från spel i KHL. Jag var självklart och såg Björklöven och där var bland annat Wallmark. Samtidigt som man tillåter ryssar att spela i Sverige annonserar man på jumbotronen om att vi ska skänka pengar till Ukraina för att hjälpa folket där med det allra nödvändigaste för att folk ska överleva i de ruiner som ryssarna skapat jag tycker att svensk ishockey inte tänker längre än näsa räcker när de tillåter ryssar spela ishockey när hela världen i övrigt har satt in massa sanktioner mot Ryssland.
Om inte svenska ishockeyförbundet skickar hem ryssarna omedelbart måste Migrationsverket omedelbart dra in uppehålls tillståndet. Svensk ishockey beter sig illa.

Jag var självklart på matchen och bland annat Västerås hade ryssar i laguppställningen. Västerås spelar mycket ful ishockey som domarna inte sätter stopp för. I matchen var det många fall som borde ha gett utvisningar men domarna såg inte de fel som skulle ha lett till utvisningar de gjorde sitt 4-1 mål tacklade man en Björklöven spelare bakifrån som gled in mot och i i Lövens mål då målvakten kunde inte ta pucken. Alla som var där tyckte det var ett regelbrott och målet skulle ha underkänts. VK David Petterson har också skrivit om detta u VK och han pratat med domarechefen som klart säger att domaren gjorde fel som inte godkände målet. Det var en riktigt dålig domare som kanske avgjorde matchen mellan Björklöven och Västerås

Så här skrev David Pettersson o VK och jag citerar hela artikeln
I matchen mellan Björklöven och Västerås blev det videogranskning när bortalaget gjorde mål i mittperioden. Målet godkändes till slut – men det var felaktigt enligt hockeyallsvenskans domarchef

16 minuter in på period två fick Västerås in sin fjärde puck för kvällen. Samtidigt hade Lövenbacken Mattias Nörstebö fått en knuff just innan och hamnat i målburen – vilket störde hemmamålvakten Joona Voutilainen.
Domarna dömde mål på isen men tog sedan en videogranskning. Efter en lång granskning meddelade de att beslutet på isen kvarstod och Västerås ledde med 4–1 – vilket möttes av rejäla burop från hemmapubliken.
Målet borde dock inte ha godkänts meddelar ligans domarchef Björn Wettergren.
”Det är feldömt. Målet ska underkännas för störande av målvakt. Domarna tolkade regeln felaktigt”, skriver han i ett sms till Sporten. Slut citat och det är bra att domarechefen tycker som de flesta åskådarna. Dessutom skadades den spelare Nösterbö som blev fult tacklad! Och spelade inte mer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.