Rysslands krig mot Ukraina är obegripligt på alla punkter och värst är alla lögner som de sprider

Ryssarna är brutala i den ockupation man håller på med mot Ukraina. Det värsta att de är så duktiga på att ljuga både när det gäller deras krig och likadant inbillar man en massa saker för den ryska befolkningen. Allt är bara lögner. Deras tal om nazister är ju en sak som hände under andra världskriget men det är inte längre något Sovjetsamhälle. När muren föll då föll också kommunismen då folket tröttat på dem. Däremot hann Jeltsin till och med utse Putin som sin efterträdare. Det var svårt att veta om Putin var en kommunist eller bara en KGB agent som lydde kommunisterna som styrde

Nu har Putin sedan länge tagit makten och vill återupprätta det gamla Tsarsamhället som rådde före den ryska revolutionen som skedde 1917 då Ryssland blev kommunistiskt och det blev Sovjet 1922 då man hade tagit över en massa stater som mer eller mindre blev lydstater. I december juldagen 1991 brakade Sovjetunionen ihop. Så det är inte mer än 30 år sedan Sovjet upplöstes. Många länder hade trots allt ett samarbete med Ryssland och kommunister hade stark ställning i flera länder. Ryssland har även tidigare varit och krigat i flera länder men de baltiska länderna befriade sig själva utan ett enda skott.

Det är nog tanken Putin har att återupprätta Tsarväldet om man lyssnar på vad han säger. Han finner sig inte i att det blivit en massa demokratier där länderna varit lydstater. Man ser att Ryssland har tänkt gör Ukraina till en grushög och redan tillsatt en ny borgmästare i en stad. Ryssland är ett land som nu krigar och ger sig på vilka mål som helst som bostäder, sjukhus och infrastruktur. Vad det blir kvar att överta efter kriget kan inte vara mycket att ta över och sanktionerna gör att Ryssland kommer att vara ett utfattigt land om det inte redan gått i konkurs. Det är obegripligt det Putin gör och kan inte vara någon vinst för Ryssland som säkert kommer att vara en land med starka sanktioner under lång tid.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.