Hoppas att det var Ukraina som sänkte det ryska flaggskeppet Moskva och Medvedev hotar Sverige och Finland om vi går med i Nato

Hoppas verkligen att det var en robot från Ukraina som sänkte det ryska flaggskeppet robotkryssaren Moskva vilket självklart skulle vara en stor fjäder i hatten för Ukraina. Och jag tror mer på uppgifterna från Ukraina än från Ryssland. De säger att det bröt ut en brand om bord och den 500 man stora besättningen räddades iland. Det har kommit både från Ryssland och Ukraina att båten har sjunkit. I vilket fall som helst så ligger nu fartyget på havets botten och går inte att använda i strid mot Ukraina

Så här skrev Omni
Den ryska robotkryssaren ”Moskva”, ett av flottans viktigaste skepp, har sjunkit. Det hävdar president Zelenskyjs rådgivare Oleksij Arestovytj på Twitter. Uppgifterna har inte bekräftats av oberoende källor.
Ryssland har erkänt att fartyget skadats svårt, men hävdar att det beror på att en brand utbrutit i ett ammuntionsförråd ombord. Besättningen har evakuerats, enligt statliga medier.
Ukraina hävdar å sin sida att deras trupper orsakat skadorna med två robotar. Slut citat Omni.

Nu har ryssarna även börjat hota Sverige och Finland om
Vi och finnarna går med i Nato. Den sim nu framför hoten är en av Putins tidigare vapendragare Medvedev som var president i 4 år 2008-2012 innan Putin ändrade alla lagar och författningar som behövdes för diktator Putin. Han blev premiärminister efter detta till2022 men är nu säkerhetsrådets ordförande. Han och Putin har nog jobbat tillsammans länge. Nu ska de sedan förstärka med kärnvapen på sin östra gräns i norr. Ryssarna de har att det är med hot de ska få igenom den politik de vill föra. Det är genom hot och vapenskrammel man styrde alla länder tidigare inom Sovjetsvären och det tänker man fortsätta med. De har även genom åren fört en brutal ledning av Sovjet och sedan Ryssland och några stater som Vitryssland.

Så här skrev Omni om hotet mot sverige
Om Sverige och Finland går med i Nato innebär det ingen större skillnad för Rysslands del – ”bara några fler motståndare”, säger det ryska säkerhetsrådets ordförande Dmitrij Medvedev enligt Reuters.
Han tillägger dock att Ryssland kommer att ”vidta åtgärder” i regionen, och att det i det läget ”inte längre kan vara tal om ett kärnvapenfritt Östersjöområde”.
– Balansen måste återställas.
Medvedev var Rysslands president mellan 2008 och 2012 och premiärminister mellan 2012 och 2020.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.