Seger för Björklöven i går igen men MoDo,s tränare ser inte hur fult egna laget spelar

MoDos tränare Mattias Karlin måste vara en mycket dålig förlorare när han verkar tro att deras förlust beror på domaren och att de med domaren Wessner i spetsen fovoritiserar Björklöven. Då kan han inte reglerna aven om jag håller med om att domarna är dålig. Så när han talar o att Rahimi filmar är han verkligen ute på hal is eller så kan han inte reglerna. MoDo spelar ett fult spel med höga klubbar och har Wessler dömt rätt och gett ett matchstraff till Ingman i den första matchen för en tackling mot huvudet är det inte säkert att MoDo vunnit den första matchen. Jag har sett alla tre matcher och jag tycker han hela tiden dömt till MoDos fördel så även i kväll. Han kan inte klaga på någon av lagets utvisningar för att vara helt ärlig skulle MoDo haft fler utvisningar om domarna dömt enligt regelboken. Har domarna dömt enligt reglerna skulle MoDo haft fler utvisningar på attacker mot Rahini som inte följde regelboken. Men jag håller med att domarna var dåliga men de som förlorade gjorde de inte på domarna utan på att Björklöven är ett bättre lag än MoDo. Deras transatlanter gör det bättre än Lövens men Löven har bättre svenskfödda spelare

Björklöven vann trots domarna och man gjorde en bra match. Jag tycker Björklöven har ett bättre lag om vi tittar på prestationen men det var helt obegripligt att domarna har tillåtet det fula spel som MoDo spelar. Bland de här tre matcherna som spelats har vi fått se många filmningar från MoDos spelare och det är väl för att MoDo använder det systemet han även tror att andra använder det. I första matchen hade MoDo 8 min Löven 10, andra MoDo 8min Löven 14 och igår MoDo 16 och Löven 8 och en av Lövens på Wiklund direkt felaktig. På tre matcher har MoDo 32 minuter och Björklöven 32 minuter och då spelar MoDo betydligt fulare spel.

Det var dåligt gjort av Karlin att skylla på domare även om jag tycker de har missat en hel del på MoDo. Igår var Björklöven helt överlägsna i skott statistiken med 29-37. Det var trevligt att Liss kom tillbaka och gjorde ett mål på ett kanonskott, men varför fick han inte fler pass att skjuta på i numerärt överlägen. Ottosson bör också passa tidigare i anfallen om den linan ska göra fler mål för de spelar bra. MoDo,s första mål var en bjudning då Endre trodde MoDo spelaren skulle gå runt kassen men där skulle Kalle Johansson agerat. Björklövens spel i underläge måste även ges beröm. De flesta spelare ska ha mer än godkänt då det blev en lagseger men man måste berömma för Selins slit när han får komma in och göra 3-1 målet när han sliter loss pucken i egen zon och med full fart över hela planen sätter in Lövens mål nr 3. Björklöven verkar ha hittat lagformen men än är semifinalen långt ifrån vunnen trots att stämningen hemma är mycket hög. Fredag är nästa match hemma.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.