Putin skryter över att de sanktioner som de utsatts för inte har haft någon effekt

EU har sedan kriget mot Ukraina och även USA har vidtagit många sanktioner mot Ryssland. Det är mot banker handel och mot de enormt rika oligarkerna. De verkar i alla fall inte gjort någon större effekt på kriget. Nu har Putin gått ut och sagt att de där sanktionerna inte har haft någon större effekt men det är svårt att veta om han talar sanning eller inte. Det har tidigare kommit rapporter om att hans militärer inte haft någon ordning men att de rapporterna troligen inte nått fram till Putin. Det kan säkert hända att han inte fått rapporter om hur sanktionerna slagit mot landet. Det här har flera medier rapporterat om nu på morgonen men jag citerar en kort notis från dagens Aftonblad.

Så här skriver Aftonbladet och jag citerar
”Rysslands president Vladimir Putin säger att västs sanktioner mot landet inte fungerar. Samtidigt medger han att priserna i Ryssland skenar.
Sanktionerna, som riktades mot landet efter att Ryssland inlett den storskaliga invasionen av Ukraina i slutet av februari, hade målet att orsaka marknadspanik, bankkollapser och brist på varor i butiker, enligt Putin.
– Vi kan med tillförsikt säga att den här Rysslandspolitiken misslyckats, och den ekonomiska blixtkrigsstrategin har visat sig inte vara framgångsrik, säger Putin i ett tv-sänt tal på måndagen.
Putin medgav att priserna skenar i hemlandet, och att konsumentpriserna är 17,5 procent högre hittills i april jämfört med samma månad förra året.
Samtidigt hävdar Putin att Ryssland står emot pressen och situationen håller på att stabilisera sig. Putin lyfter fram att rubelns växelnivåer är desamma som i mitten av februari, och att årets första kvartal innebar ett rekordhandelsöverskott på motsvarande 560 miljarder konor” slut citat Aftonbladet

Visst funderar jag hur handelsöverskottet har blivit så stort men den kan säkert bero på den våldsamma prishöjningen som skett främst på drivmedel och gas

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.