Ryssarna är inte kloka nu stjäl de 2300 år gamla kulturskatter

Ryssar kan förbanne mig inte vara riktigt kloka. Inte nog med att de mördar folk hejvilt, angriper mål som räknas som civila, sjukhus skolor ja i stort sett är all lovligt att anfalla. Nu har det dessutom kommit fram att man har stulit mycket gamla kulturskatter, över 2300 år gammalt. Att de är så djävla dumma att de tror att de ska förändra kulturen i Ukraina så kommer de aldrig att gå även om Putin fortsätter på samma sätt som Hitler nämligen att utrota folk. Ryssland ska inte släppas in i några sammanhang så länge de inte ändrat sig och blivit en demokrati och lämna tillbaka allt de stulit nu och tidigare.

Så här beskriver Omni stölderna om kulturskatter
Ryssland har stulit en samling dyrbart skytiskt guld från ett museum i Melitopol, skriver New York Times. Det över 2 300 år gamla guldet var museets mest värdefulla samling och totalt handlar det om 198 guldartefakter.
En man i vit labbrock, med ryska beväpnade soldater bakom sig, använde specialhandskar och långa pincetter för att plocka upp guldartefakterna. Föremål som personal på museet gömt i kartonger i en källare under inledningen av Rysslands storskaliga invasion av Ukraina.
– Orcherna har tagit vårt skytiska guld, säger Melitopols borgmästare Ivan Fyodorov.
Orcher är en nedsättande term som ukrainare brukar använda för att beskriva soldater i Rysslands armé.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.