Har inga förhoppningar om fred i Ukraina och Pele ber Putin att sluta kriga

Hur går det att få slut på Rysslands anfallskrig mot Ukraina. Det är svårt att förstå vad ryssarna ska ha landet till när man bombar och skjuter sönder allt man kommer åt. Jag tror inte att all vapenexport som EU och USA tillför Ukraina gör att kriget blir kortare och att de ska vinna ett krig mot supermakten som även har massförstörelsevapen att ta till och då tänker jag på atombomben. Jag har svårt att tro att världen med att hjälpa Ukraina med pengar och vapen förkortar kriget. Att få Putin och Ryssland att krypa till korset och kapitulera känns långsökt. Ryssarna har hela tiden fört den egna befolkningen bakom ryggen både när det gäller kriget och allt annat då Ryssland är en diktatur. Jag har mycket små förhoppningar om fred i Ukraina. Det är ett krig som började redan 2014 då Ryssland intog Krim halvön. Vi får nog uppleva en mycket långt krig utan vinnare utan mänskligheten är de stora förlorarna

Så här har Omni skrivit om Peles önskan om fred.
Den brasilianske fotbollslegendaren Pelé, som Vladimir Putin benämnt som en av sina favoritspelare, uppmanar den ryska presidenten att avsluta invasionen i Ukraina. Det rapporterar Reuters.
I ett inlägg publicerat på Instagram i samband med Ukrainas VM-kvalmatch mot Skottland på onsdagskvällen skriver Pelé att kriget i Ukraina är oförsvarligt och inte leder till någonting annat än smärta, rädsla och terror.
Senast Putin och Pelé träffades var vid Confederations Cup 2017. Pelé skriver att han efter tidigare handskakningar och ”utbyten av leenden” inte trodde att han och Putin någonsin skulle stå så långt ifrån varandra som de gör i dag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.