Vad är det som händer och pågår inne i Ukraina

Man måste fundera över hur stämningen numera är i Ukraina och kanske även förtroendet för presidenten. Han verkar syssla med utrensningar bland ledande personer. Det har även kommit förut att han kickar folk helt plötsligt. Nu sparkar han två ledande personer dels riksåklagaren och chefen för säkerhetstjänsten. Samtidigt inleds en massa förundersökningar mot många personer hos säkerhetstjänsten och riksåklagarmybdigheten. Jag tycker det verkar illa om det finns överlöpare i organisationen eller delar de inte presidentens uppfattning. Sker skar oavsett vad det är så ska domstolar sköta om sådana saker och inte en president som agerar med hjälp av sina mannar. Det får inte övergå till att vara en diktatur även om det är ett krig som pågår. Här måste EU vara noga och följa upp vad som pågår och se till att de demokratiska reglerna följs.

Så här skriver Omni om detta och som gör att jag blir fundersam på vad som pågår.
Ukrainas president Volodomyr Zelenskyj sparkar riksåklagaren Iryna Venediktova och chefen för säkerhetstjänsten Ivan Bakanov, rapporterar Kyiv independent och Reuters.
Samtidigt inleds 651 förundersökningar mot över 60 personer på säkerhetstjänsten SBU och riksåklagarmyndigheten om bland annat högförräderi, rapporterar Kyiv Independent.
– De har stannat på ockuperat territorium och arbetar mot vår nation, sa Zelenskyj på söndagen, enligt Reuters.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.