Ryssland och Putin har i alla fall en vän den enväldige diktatorn Lukasjenko i Belarus som talat om vad som behöver göras för fred

Putin har då en riktig vän och det är hans Diktatorkollega i Belarus. Nu har han varit ute för att försöka få Putin som en snäll diktator. Han säger att man måste försöka stoppa konflikten i Ukraina för annars går det inte att undvika ett kärnvapenkrig. Han beskyller västvärlden som orsak till Rysslands anfall mot Ukraina . Han tycker också att Ukraina ska ge upp de områden ryssarna intagit. När man läser vad Lukasjenko sagt har nor ryssarna talat om för honom vad han ska säja.

Så här skriver Omni om Rysslands krig mot Ukraina.
Ryssland , Ukraina och västvärlden måste komma överens om att stoppa konflikten i Ukraina ”för att undvika ett kärnvapenkrig”. Det sa Belarus president Aleksandr Lukasjenko till AFP under torsdagen.
– Vi måste sluta, nå en överenskommelse, och få slut på den här röran, operationen och kriget i Ukraina.
Lukasjenko, som håller sig allierad till Vladimir Putin, anklagade västvärlden för att ha sökt en konflikt med Ryssland och provocerat fram kriget i Ukraina. Han upprepade vad Putin sagt, att om Ryssland inte hade slagit till så hade Natos medlemsländer gjort det.
Vidare sa Lukasjenko att kriget kan stoppas av Ukraina om de återupptar samtalen med Moskva och accepterar kraven. Han menar också att landet måste acceptera förlusten av ockuperade områdena.
– Allting hänger på Ukraina, säger han.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.