Donald Trump bär ett stort ansvar för att stormningen av Kapitolium kunde ske

Förhören om stormningen av Kapitolium har drunknat i sorlet av Ryssland krig mot Ukraina. Av dessa förhör att tydligt och klart fastlagt att den avgående presidenten Donald Trump bär ett stort ansvar för det som hände. Han eldade på pöbeln som han inbillade och ljugit att valet var en seger för honom och han lyssnade inte på sina rådgivare. Det är inte bara de förhör som hållits som visar på att Donald Trump bär ett stort ansvar för det som hände utan även Harvard Universitetet har funnit samma sak. Nu är det troligen så att han kommer att ställa upp en gång till och det skulle inte förvåna om han blev vald. Då har världens starkaste militärläger både Ryssland och USA presidenter som inte står för demokratin. Livsfarligt för båda kan nog hitta på vad som helst.

Lägger här in två artiklar från Omni där båda handlar om stormningen av Kapitolium.
Trots desperata vädjanden från rådgivare, allierade och familj vägrade USA:s tidigare president Donald Trump att avblåsa stormningen av Kapitolium. I stället hällde han ”bensin på elden” genom att på Twitter anklaga vicepresidenten Mike Pence för att vara en fegis som inte ville försöka ändra valresultatet.
Dagen efter sa Trump dessutom att ”jag vill inte säga att valet är över” följt av ”jag vill bara säga att kongressen har bekräftat resultatet”, visar en video som sändes under utfrågningen.
Utfrågningen är den åttonde och fokuserar på de 187 minuter de tog för Trump att be sina anhängare att lämna kongressbyggnaden.

Donald Trumps lögner om valresultatet var den enskilt vanligaste motivationen för personer som stormade Kapitolium den 6 januari. Det slår en ny studie från Harvard i USA fast, rapporterar NBC.
I studien har forskare loggat och analyserat 469 dokument om 417 personer som åtalats för brott kopplade till stormningen.
”Vi ser att de två mest ofta citerade anledningarna för att storma Kapitolium var en önskan att stötta Trump och oro över valets integritet”, skriver forskarna i rapporten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.