Ukraina har erbjudit länder att vara testare åt ländernas nya vapen och vapensystem

Ukraina är inte så handlingsförlamade som man tror. De har ju ändå tillhört gamla Sovjetunionen. Den 8 december 1991 kom Ukraina, Ryssland och Belarus (Vitryssland) överens om att upplösa Sovjetunionen och istället bilda Oberoende staters samvälde (OSS). . Fram till 1957 tillhörde Krimhalvön den ryska delen av det enorma Sovjetunionen. Ledningen för Sovjetunionen beslutade då att flytta Krim till den ukrainska delen. Intressant tycker jag var att Sovjetunionen upplöstes bara så där utan befrielsekrig. Man var oerhört less på kommunismen som också var en form av diktatur. 2014 tog ju ryssarna tillbaka Krimhalvön. Nu har ryssarna försökt ta tillbaka Ukraina men deras militär verkar ha svårigheter och tar in legosoldater och främst Wagnergruppen. Nu har Ukraina gått ut med ett intressant erbjudande till alla länder och det innehåller att man kan använda tester av alla nya vapen och vapensystem i kriget mot ryssarna. Det kanske vore ett bra system inte minst när ryssarna har problem med sin militärs kompetens.

Så här ser Ukrainas erbjudande ut enligt Omni.
Ukrainas försvarsminister Oleksij Reznikov uppmanar USA och andra länder att skicka vapen av senaste modellen för att ”testas” i kriget mot Ryssland. Det rapporterar Newsweek.
– Vi delar all information och erfarenhet med våra partners. Vapentillverkare är mycket välkomna att testa sina nya produkter här.
Reznikov framhåller Ukrainas beroende av amerikanskt, franskt och polskt artilleri liksom turkiska drönare, med mera.
– Ge oss verktygen så gör vi jobbet och ni får informationen, säger försvarsministern.

En kommentar

  1. Björn

    Jättebra ide att skicka vapen till Ukraina….om man inte är orolig att det ses som en provokation förstås och kan innebära ett väpnat angrepp på givarlandet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.