Det blev trots allt vinst för Sverige i går mot Belgien även om målet kom väl sent i matchen

I går blev det klart för Sverige att det blir en semifinal i fotbollens Europamästerskap mot England. Det satt verkligen hårt för att komma dit och inte för att man var ett sämre lag utan för det helt enkelt inte ville sig att bollen skulle gå i mål. Målet kom i 92 andra minuten där jag tror många med mig väntade på en förlängning. Sverige hade många många chanser men de ville sig inte. Lisa Sembrant var den som befriade oss för en förlängning . Det gjorde hon genom att dunka in bollen otagbart efter några returer i efter en hörna. Sverige skapade många chanser just efter hörnor men det var som förgjort. Sverige hade till stor del sprungit söder det Belgiska laget och var egentligen totalt överlägset.

Jag vill inte säga ett segermålet var ett turmål utan det var välförtjänt om något då man som lag kämpade in i det sista. England måste redan ha en stor oro då man helt fördömer Sveriges lag. Man förstår att det ändå varit oroligt eftersom man fått in denna förbannade covid i laget. Jag har bara en kritik mot matchen och det är SVTs så kallade expertkommentator Daniel Nannskog som förstör matchen redan i försnacket och fortsätter i halvtid och sedan efter matchen. Jag begriper inte hur SVT jobbar som inte får tag i en bättre expert. Jag orkar inte se och höra honom när han mästrar på. Lisa Dahlkvist är mycket mer att lyssna på inte för att hon spelar för UIK utan för hon om någon kan damfotbollen väl. Det gör inte Nannskog och han har själv inga meriter som spelare i toppnivå i världen. Jag tror det blir en helt annan match mot England om inte var systemet dömmer bort något svenskt mål även då. Den domarexpert som anlitades även i går menar att det gick inte att se om det var offside vid målet efter 25 m och då ska man fria. Han menar också att ett av de mål som i en tidigare match blev helt felaktigt dömt bort. Nu väntar vi på semifinalen tisdag kväll men förhoppningen att alla är friska

2 kommentarer

  1. Sixten.jonsson

    Daniel Nannskog var toppspelare i allsvenskan och spelade i Hammarby och är nog en av de kunnigaste kommentatorerna som SVT haft,egentligen för proffesionell för vänsterTv.Lisa Dahlqvist är duktig som kommentator men kanske jäv.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Ta reda på vart han spelat innan du skriver. Hammarby har han aldrig spelat i

      Karriären startade i Högaborgs BK från Helsingborg. Daniel Nannskog spelade senare i det svenska seriesystemet för Malmö FF, Djurgården och Landskrona.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.