Det går jättetungt för det grönblå styret i Stockholms stad.

Det verkar som om Stockholmarna har tröttnat på de som styr Stockholms stad. Det är ett alliansstyre med Miljöpartiet. När det var en liknande konstellation i Umeå 1991 tröttnade väljarna efter en mandatperiod. Jag är inte alls förvånad över att det blivit en sådan stor förändring om vi nu ska tro på SvD/Sifo som gjort undersökningen. Det är nu 3 dagar kvar tills det är valdag och det är då rösterna räknas. Vad är det då som hänt är att Grönblå styret backar med 10% sedan förra valet och det måste enkelt bero på att väljarna är inte nöjda. Förvånande för mig är att Vänsterpartiet ligger nästan på samma nivå som moderaterna nämligen V 15,8 mot M,s 16,6. För Socialdemokraterna går det också mycket bättre då man ökat med 5,3% till 27,6%. Stockholms grönblåa styret har ju sysslat med både utförsäljningar och privatiseringar. Sker en sådan stor förändring i Stockholm borde det självklart kunna påverka Region Stockholm. Det vore trevligt med ett byte både i staden och Regionen för sjukvården har man inte skött bra från alliansen tillsammans med Miljöpartiet där

Det grönblå styret i Stockholm har backat kraftigt, och mycket talar för ett maktskifte i årets val. Det visar den senaste mätningen från SvD/Sifo.
Tillsammans har de styrande partierna M, KD, L, C och MP backat med 10,1 procentenheter.
Moderaterna får 16,6 procent, att jämföra med 21,0 i valet 2018. Det innebär att partiet ligger mindre än en procentenhet före V, som får 15,8 i mätningen. Den största ökningen sedan valet står S för, som klättrat från 22,3 procent till 27,6.
– Stockholmarna är trötta på Moderaternas utförsäljningar och privatiseringar, säger Karin Wanngård (S) till tidningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.