På söndag efter Kl 20 kommer det att vara avgjort om vi ska satsa på välfärden eller att den börjar raseras

Nu är det två dagar kvar till om Sverige väljer en väg där vi ska ha en välfärdspolitik eller om välfärden ska rustas ned som moderaterna kommer att göra. Det är inte bara de arbetslösa som ersättningarna ska skäras ned utan det är även i sjukförsäkringarnas olika delar. Det har inte kommit i dagens ljus ännu var och hur mycket ska skäras ned på för att få pengar till andra åtgärder. De vet inte ens om att allt vad som finns under arbetsgivaravgiften har löntagarna avstått i löneutrymme. Inflationen har gjort att kostnaderna på de flesta områden har ökat mycket och nedskärningarna i trygghetssystem kommer att slå mycket hårt mot de som redan har det svårt ekonomiskt. Inflationen och prisökningarna kommer även att göra att arbetslösheten kommer att öka.

Fick idag ett brev när några tidigare Socialdemokrater som Christer Lindvall tycker att vi ska låna ut vår röst och rösta på moderaterna. Jag är lite förvånad över att Lindvall nu står upp för alla förändringar som moderaterna kommer med inom välfärdspolitiken och har svårt att förstå hur man tror på en politik som ger och stöter ut människor ut tryggheten och ställer upp på att man stöder samtidigt ett parti Sverigedemokraterna som inte tycker att människor är lika mycket värda och som har rötterna bland nazisterna. Då får Åkesson säga vad han vill och han har inte ens vaknat och sett hur många som avslöjats. Jag har inte pratat med Lindvall om varför han lämnade S möjligen hur det var i S-föreningen på Ersboda men också att han blev besviken när han inte fick några politiska uppdrag. Men det är en sak men att helt byta ideologi och därmed gå till ett parti som inte står upp för en välfärdspolitik.

Jag tror fortfarande att det är bättre för ett samhälle att ha en välfärdspolitik en generell sådan där det även är bra med den generella välfärdspolitiken som omfattar alla och det tex är behovet som styr om man får sjukvård och inte den ges efter plånbokens storlek. Det är det som valet står mellan välfärd för alla och inte plånbokens storlek. Jag hoppas att väljarna tycker det är bra med en välfärdspolitik och välfärden finns i stort sett på många politikerområden. Jag vill inte att några moderater som vill ha välfärd lånar ut några röster. Jag tycker i stället man ska lämna ett parti som har som mål att rasera välfärden och samtidigt försöka rasera fackföreningsrörelsen och inte minst rätten att utse skyddsombud och andra fackliga organisationer och slå sönder den svenska modellen där parterna arbetsgivarna och löntagarna har hand om det som sker mellan parterna. Även där måste Lindvall väl veta vad moderaterna står för. Jag tycker även att Moderaterna i Umeå bör ta en diskussion om när en politiker kan anses som jäv vilket kan vara en nackdel för ett eller flera företag.

Jag rekommenderar en röst för välfärden

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.