En docent från Karlstad säger att SD är det största partiet i världen med Nazistiska rötter

Det har förvånat mig varför Jimmy Åkesson blir så förbannad om de blir kallad nazister. Jag tolkar den reaktionen att kalla den nazister då blir Åkesson oerhört störd och det beror säkert att han träffats mitt i prick..Hübinette han säger att SD är det största partiet i världen med Nazistiska rötter

Så här skriver Omni om detta
Även om SD fördömer sina rasideologiska rötter är det fortfarande närvarande hos partiet på det sätt att de anser sig vara den enda politiska kraften som kan ”rädda den ursprungliga, vita svenska majoriteten”. Det säger Tobias Hübinette, docent i interkulturell pedagogik vid Karlstads universitet, till The Guardian.
Han säger vidare att det är det största partiet i världen med nazistiska rötter.
Trots att SD har har ”partifamilj” runt om i Europa menar Hübinette att det är något med SD som sticker ut mot liknande partier. I andra länder har partierna inte lyckats, säger han till tidningen Syre.
Hübinette säger att SD har varit väldigt uthålliga. Fram till en bit in på 00-talet gick det dåligt för SD och de aktiva offrade privatekonomi och privatliv.
– De var väldigt stigmatiserade men ändå höll de i och höll i partiet. Till slut blev det bara det partiet som kunde inta den här positionen i svensk politik, säger han till tidningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.