Låt inte Ryssland utradera Ukraina från kartan och förstärk deras krigsmakt med vapen och utrustning

Ryssland har ett djäkla styre som älskar att plåga ihjäl folk syns i kriget mot Ukraina. De förstör allt som folk behöver för att klara sig. Nu har de fått tag i drönare från Iran som lett ett annat land som använder brutala metoder mot sitt eget folk. När det gäller dessa fabriker som tillverkar drönare måste världen i övrigt bomba dessa fabriker om folket i Ukraina ska överleva. Det kan väl inte vara svårt att USA begär att Israel jämnar dessa med marken. Nu håller ryssarna på att se till så att det Ukrainska folket ska frysa ihjäl i vinter. Ska Ukraina överleva som ett fritt land måste resten av världen se till att de har de bästa vapen och vapensystem som finns. Ge dem långdistansrobotar som räcker in en långt in i Ryssland. Det kanske låter konstigt av mig att jag tycker man satsa mycket på militär utrustning men jag tror det är enda möjligheten att de Ukraina helt enkelt ganska fort måste besegra ryssarna och det kräver bättre vapen och bättre utrustning.

Lägger här ut tre artiklar från Omni situationen för Ukraina.
Ukrainas premiärminister Denys Sjmyhal varnar för att de ryska attackerna mot kritisk infrastruktur i landet kommer att leda till en ”humanitär katastrof”.
I en intervju med tyska tidningen Frankfurter Allgemeine säger han att Ryssland avsiktligen försöker göra vintern så kall för Ukrainas invånare så att ”många människor bokstavligen kommer att frysa ihjäl”.
Över en miljon ukrainska hushåll stod utan elektricitet på lördagen efter flera ryska attacker i centrala och västra delarna av landet, enligt det ukrainska presidentkansliet. Fortsätter attackerna kommer antalet personer som flyr för att söka skydd hos europeiska grannländer att öka, tror Shmyhal.

Legosoldater från den privata milisen Wagnergruppen gör upprepade försök att knäcka det ukrainska försvaret kring staden Bakhmut i den ukrainska regionen Donetsk, men frontlinjerna har knappt förändrats på fyra månader. Det skriver Washington Post i ett reportage.
Striderna beskrivs som tuffa med stora förluster åt båda håll och enligt WP anser experter att de ryska försöken att rycka fram saknar all logik. Forbes skriver att staden inte har något strategiskt värde och beskriver attackerna som meningslösa.
Båda tidningarna skriver att det troligen är andra saker som Wagnergruppen vill uppnå. Enligt WP vill man få en ”militär trofé” att visa upp för Vladimir Putin, medan Forbes beskriver det som ett sätt att sprida narrativet om att man faktiskt kan nå militära vinster trots att de senaste månadernas strider i stort talar för ukrainsk fördel.

Minst en miljon hushåll i Ukraina saknar elektricitet efter ryska attacker i centrala och västra Ukraina under natten mot lördagen. Det meddelar det ukrainska presidentkansliet.
– Under natten inledde fienden en massiv attack: 36 raketer, varav de flesta sköts ned. Det här är avskyvärda attacker mot kritiska föremål, säger Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i sociala medier.
Enligt ukrainska flygvapnet förstördes viktig infrastruktur i anfallet. Minst sju regioner, bland annat Kyiv, uppges ha utsatts för beskjutning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.